Agenda

Datum: Maandag 11 Februari 2019
Uur: 20:00 - 21:30
Organisator:
huisvandeMens

Plaats: ARhus
De Munt 8 - 8800 Roeselare

Info & Routebeschrijving :Prof. dr. Freddy Mortier geeft tijdens deze lezing duiding over het vrijzinnig humanisme, schetst hoe de vrijzinnigheid is geëvolueerd en wat werd gerealiseerd. Hij staat ook stil bij de uitdagingen waarmee vrijzinnigen vandaag worden geconfronteerd, maakt een prognose naar de toekomst toe en formuleert enkele kritische bedenkingen.

Prof. dr. Mortier is hoogleraar in de ethiek aan de Universiteit Gent en voorzitter van de vrijzinnige koepelvereniging deMens.nu .

Deze lezing kadert binnen de reeks 'Samenleven in dialoog' waarbij we gedurende vier avonden onderzoeken wat de eigenheid van de islam, de protestantse kerk, het vrijzinnig humanisme en de katholieke kerk is. Eminente sprekers staan stil bij de actuele uitdagingen waar deze levensbeschouwingen anno 2019 voor staan.

In de vorige eeuw werd immers 'het einde van de grote verhalen' verkondigd. De grote levensbeschouwingen hadden hun uitstraling en aantrekkingskracht verloren en zouden een stille dood sterven.
Maar hoe ziet de situatie eruit in de 21ste eeuw?
Welke plaats hebben levensbeschouwingen in onze samenleving vandaag?
En hoe verhouden ze zich tot elkaar?

Tijdens een vijfde avond (13 mei 2019) gaan de Roeselaarse vertegenwoordigers van deze levensbeschouwingen in dialoog met elkaar over hun plek in deze stad. Wat is hun rol en betekenis? Welke impact hebben ze?
In een boeiend panelgesprek onder leiding van Jan Timmerman, Vormingplus, knopen de verschillende partijen het gesprek met elkaar aan.

Deelname is gratis. Reservatie via:

https://www.eventbrite.be/e/tickets-samenleven-in-dialoog-de-toekomst-van-het-vrijzinnig-humanisme-door-freddy-mortier-54140485650?aff=efbeventtix&fbclid=IwAR0Ef6_GhiYUe8Ju3IU35xgk1RrWLzKcJ-mifDYEZYYM-MnCNO4OZN9WlpY

of telefonisch op het nr 051 69 18 00.

De lezing gaat door op maandag 12 februari om 20h in ARhus (verdieping -1, Het Verzonken Kasteel), De Munt 8, 8800 Roeselare.


terug naar kalender