Agenda

Datum: Dinsdag 05 Februari 2019
Uur: 20:00
Organisator:
Plaats: CC De Schakel
Schakelstraat 8 - 8790 Waregem

Info & Routebeschrijving :
Vlaanderen stond opeens op zijn kop na de 1ste Pano-uitzending van dit jaar, waarin diep in Schild & Vrienden gegraven werd. Velen vroegen zich af hoe dat in 2018 nog mogelijk was. Maar zowel in Europa als in de wereld heeft het anti-diversiteitsdenken de wind in de zeilen. In Italië, Oostenrijk, Hongarije, Polen, de Balkan, enz. maken ze zelfs deel uit van regeringen en Trump wrijft zich genoegzaam in zijn handen als hij zijn zoveelste overwinning binnen rijft.
Filosoof Frank Vande Veire gaat er hard tegen aan en beweert dat het diversiteitsdiscours best eens in eigen boezem kijkt. Hij fileert het politiek-correcte diversiteitsdenken als vals en ongeloofwaardig, en mensen die racistisch zijn hebben dat maar al te goed door. Die dagen de ‘Gutmenschen’ cynisch uit met een ondraaglijk verschil. En dat terwijl hij stelt dat de verantwoordelijken voor de financiële crisis van 2008, die de maatschappij wereldwijd onnoemelijk veel meer schade berokkend hebben, gerust gelaten worden. Vande Veire vraagt zich af of we ons niet beter bezinnen over hoe het komt dat zulke groepuscules zo comfortabel en succesvol gedijen. Het belooft voorwaar een boeiende avond te worden waar de heilige huisjes van het politiek(-correct) denken niet onaangetast zullen blijven.

Dr. Frank Vande Veire is Vlaams filosoof en docent aan het KASK van de Hogeschool Gent. Hij is zowel bekend als kunstfilosoof (Vlaamse Prijs voor Kunstkritiek, 1998) als tegendraads observator van de actualiteit o.a. in zijn krantenbijdragen.

Contact: www.ccdeschakel.be of 056/62 13 40

7euro per avond; 15euro voor 3 avonden; gratis voor leden HV Waregem
Een organisatie van CC De Schakel ism UPV, HV Waregem en VC Poincare

TIP: Combineer met de lezing Darwin en ons dagelijks gedrag op 12 februari en de lezing De mens als wegwerpwerker op 26 maart en betaal slechts € 15 voor de 3 lezingen.


terug naar kalender