Agenda

Datum: Vrijdag 15 Maart 2019
Uur: 13:30 - 18:00
Organisator:
huisvandeMens

Plaats: OC De Leege Platse
- Beselare

Info & Routebeschrijving :Het huisvandeMens organiseert ism Gemeente Zonnebeke in ontmoetingscentrum De Leege Platse, Geluwestraat 12 in Zonnebeke (Beselare) een informatiebeurs rond het levenseinde met voordrachten. Toegang gratis. Interesse? Schrijf je in via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 057 23 06 30   of www.zonnebeke.be/Vrije_Tijd/Inschrijven/ > Letters (ga naar  https://bit.ly/2HQlQVW )

Programma:

13u30 - 18u   Doorlopende infomarkt

De mogelijkheden, wetten en regels rond vroegtijdige zorgplanning zijn uitgebreid en complex. Op de infomarkt vind je een antwoord op jouw persoonlijke vragen rond:

Voorafgaande zorgplanning en hulp bij het invullen van      wilsverklaringen     HuisvandeMens

Registratie van euthanasie, orgaandonatie en laatste       wilsbeschikking     Burgerzaken Zonnebeke

Zorgcentra Groot Zonnebeke

Folders: huis van de Notaris, orgaandonatie, screening borstkanker en screening dikke darm kanker

Indeling van de namiddag met voordrachten

13u30 - 14u30   Onthaal met koffie

14u30 - 15u30   Verhalen uit de praktijk
Kobe Sercu, hoofdverpleegkundige palliatieve zorg
Jan Ypermanziekenhuis

In de media komt het thema levenseinde regelmatig aan bod. We worden om de oren geslagen met termen als euthanasie, palliatieve zorg, palliatieve sedatie, wilsverklaringen en vroegtijdige zorgplanning. Maar wat is dat precies? Wat kan er eigenlijk allemaal in welke situaties? Kobe zorgt voor verduidelijking en praat over zijn ervaringen met stervende mensen.

15u30 - 16u        Pauze

16u – 17u         Schenkingsrecht en successierecht
Annelies Himpe, notaris

Wat met je bezittingen als je er niet meer bent? Wat kan je erven, wie heeft er recht op? Wat is het verschil tussen schenkingen en legaten? Is een testament enkel geldig als je het bij de notaris   opstelt? Annelies maakt je wegwijs in erfenisrecht.


terug naar kalender