Agenda

Datum: Vrijdag 08 Maart 2019
Uur: 19:00
Organisator:
Plaats: VC Mozaïek
Overleiestraat 15A - 8500 Kortrijk

Info & Routebeschrijving :Het Willemsfonds Kortrijk organiseert in vrijzinnig centrum Mozaïek in de Overleiestraat te Kortrijk een tentoonstelling thema ‘Vrijheid’ met werk van 4 vrouwelijke kunstenaars: Lisiane Moerman, Mieke Vanwalleghem, Magda Baqué en Mieke Lagast. De vernissage vindt plaats op vrijdag 8 maart om 19u en de tentoonstelling loopt tot en met zondag 10 maart, te bezoeken van 14u tot 17u30.
 
Vincent Lagae, voorzitter van het Willemsfonds Kortrijk: “Met het Willemsfonds willen we de mensen van Kortrijk en omstreken actief betrekken bij cultuur in de ruimste zin van het woord. Iedereen is steeds welkom. Wij bieden onze leden en belangstellenden culturele, maatschappelijke- en ontmoetingsactiviteiten aan. We organiseren in maart een tentoonstelling met werk van 4 vrouwelijke kunstenaars die regelmatig exposeren in binnen- en buitenland: Lisiane Moerman, Mieke Vanwalleghem, Magda Baqué en Mieke Lagast. Zij brengen een mix van schilderkunst, beeldende kunst en persoonlijke expressionistische kunst. De expositie bevat tal van prachtige etsen, schilderijen, beelden, keramiek. In totaal worden zo’n 50 werken tentoongesteld.

De tentoonstelling is opgebouwd rond het thema ‘Vrijheid’. We kozen dit thema vanuit humanistische invalshoek. Vrijheid is één van de waarden die we hoog in het vaandel dragen. We lieten de kunstenaars vrij om er zelf invulling aan te geven. Wanneer je de vrije hand zijn werk laat doen kom je immers tot iets uniek en prachtig met het vrije denken over het werk als plus.”

Tijdens de vernissage op vrijdag 8 maart om 19u worden de kunstenaars ingeleid en is er een toespraak van schepen van cultuur Axel Ronse. Er worden ook 4 werken geveild. Aansluitend is er een receptie.

Het Willemsfonds organiseert deze tentoonstelling samen met vrijzinnig centrum Mozaïek en met de Stad Kortrijk. Met ondersteuning van deMens.nu.

Praktisch:

Locatie: VC Mozaïek, Overleiestraat 15A, 8500 Kortrijk
Duurtijd tentoonstelling: weekend 8-9-10 maart, vrijdag open vanaf 19u en zaterdag en zondag van 14u tot 17u30. Vernissage op vrijdag 8 maart om 19u.


terug naar kalender