Agenda

Datum: Dinsdag 02 April 2019
Uur: 14:30 - 16:30
Organisator:
Andere

Plaats: VC Mozaïek
Overleiestraat 15A - 8500 Kortrijk

Info & Routebeschrijving :Dinsdagnamiddaglezing

Mijn kleine jihad ‘Gedeelde waarden voor de samenleving’

Karin Heremans

Karin Heremans is in Vlaanderen bekend als de directeur die de hoofddoeken verbood in het Koninklijk Atheneum van Antwerpen. In deze school voert ze dag in dag uit de strijd tegen radicalisering. Ze wil kost wat kost het lot van “haar jonge tieners” in de goede richting duwen.

In oktober 2017 bracht uitgeverij Houtekiet haar boek ‘Mijn kleine Jihad’ uit. In dit boek vertelt Heremans dat de eerste tekenen van radicalisering in eerste instantie op school worden opgemerkt. Ze stelt dat geëngageerde leraars dé spilfiguur zijn in het detecteren van (bijna) geradicaliseerde jongeren. Daarom ontwikkelt Heremans met haar schoolteam voortdurend deradicaliseringsprojecten, die ervoor zorgen dat de leerlingen van het Koninklijk Atheneum in Antwerpen opgewassen zijn tegen de ronselaars die hen naar Syrië proberen te brengen. In deze lezing licht Karin Heremans haar strijd tegen radicalisering toe.

  • Inkom: 3 euro ( inclusief thee of koffie)
  • locatie: VC Mozaïek vzw (kleine benedenzaal)
  • Inschrijven: 056 37 16 15 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Organisatie: UPV_VUB Kortrijk; VC Mozaïek vzw; Vormingplus MZ West-Vlaanderen

 
terug naar kalender