Agenda

Datum: Zondag 28 April 2019
Uur: 10:00
Organisator:
Vrijzinnige verenigingen

Plaats: Brussel
Sir Winston Churchillkaai 2 - Oostende

Info & Routebeschrijving :Naar jaarlijkse gewoonte neemt Kunst-Wijs deel aan de NOB+day. Deze formule biedt je de kans om een ganse dag te genieten van cultuur in Bozar.

We starten om 10u30 met een geleid bezoek aan de tentoonstelling ‘Bernard d’Orley: Brussel en de renaissance’.

Bernard van Orley was een van de absolute spilfiguren van de renaissance in de Lage Landen. BOZAR en de grote Belgische instellingen slaan de handen in elkaar voor de allereerste belangrijke monografische tentoonstelling rond deze 16de -eeuwse kunstenaar. Van Orley was schilder aan het hof van Margaretha van Oostenrijk en Maria van Hongarije, werd overladen met opdrachten en kwam al erg jong aan het hoofd van een van de grootste ateliers van zijn tijd. Hij schilderde religieuze taferelen maar ontwierp ook wandtapijten en glasramen. Bijzondere aandacht gaat naar zijn portretten, die hem in een indrukwekkend netwerk plaatsen van politieke raadgevers, invloedrijke geestelijken en humanistische denkers. Zijn werk stond in constante dialoog met dat van tijdgenoten als Albrecht Dürer en Rafaël.

Voor het eerst worden de werken Van Orley uit alle hoeken van de wereld samengebracht in één tentoonstelling, op de plek waar ze ooit ontstonden. Een historische kans om deze Brusselse meester te (her)ontdekken.

Daarna genieten we van een voortreffelijke lunch in Brasserie Victor en na de koffie krijgen we een inleiding op het concert.

Uiteindelijk gaan we naar de Henri LeBoeuf zaal om te genieten van het concert van het Nationaal Orkest van België.

Op het programma: John Corigliano ‘Fantasia on a Ostinato’ , Georges Bizet, aria’s uit Carmen door sopraan Elisabeth Kulman en Igor Strawinsky ‘De vuurvogel’.

Dirigent Hugh Wolff.

Praktisch: zo 28 april. Afspraak in het Centraal Station Brussel om 10u.

Prijs: 69€ , inbegrepen: tentoonstelling + gids, lunch, dranken en koffie inbegrepen, concert.

Inschrijven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en inschrijving bevestigen door betaling van 69€ op rekening BE65 0018 2635 4796 van Kunst-Wijs vzw.

Een lidkaart van het Willemsfonds kost 15 EUR, elk bijkomend gezinslid 3 EUR.

Contactpersoon: voorzitter Sonja De Craemer, Ooststraat 42B, b12, 8400 Oostende, tel 059-80 21 41 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar kalender