Agenda

Datum: Vrijdag 14 Juni 2019
Uur:
Organisator:
Andere

Plaats: Bibliotheek Poperinge
Veurnestraat 71, 8970 Poperinge -

Info & Routebeschrijving :Willemsfonds Poperinge gaat voor een 2xkunst-tentoonstelling met beelden van de stad Poperinge uit het stadsarchief en grafische ontwerpen van Kurt Vanrumbeke. De vernissage gaat door op vrijdag 14 juni om 19u in de bibliotheek. Iedereen is welkom! Daarna kan je de tentoonstelling nog tot en met 28 juni 2019 elke dag bewonderen.

Het archief maakt speciaal voor deze tentoonstelling de combinatie tussen kunstwerken uit de stadscollectie en beelden uit ‘Westhoek verbeeldt’. Geschilderde stadszichten gaan in confrontatie met origineel fotomateriaal. Kunstenaars zie je vanuit het perspectief van hun eigen penseel en dat van de camera van de fotograaf. Verwacht je aan een hedendaagse blik op twee vormen van cultureel erfgoed.

Kurt Vanrumbeke (°1980) woont en werkt in Poperinge. Als grafisch kunstenaar bewandelt hij graag de dunne grens tussen surrealisme en realisme. Om zijn ideeën naar beelden om te zetten gebruikt hij foto’s en tekeningen, die hij zo bewerkt dat je je uiteindelijk begint af te vragen of je naar een foto of een tekening kijkt. Uit honderden verschillende foto’s en tekeningen puzzelt hij zijn beelden samen tot je denkt dat de compositie altijd zo is geweest. Doorheen de verschillende lagen van deze puzzels ontstaat een perfecte illusie, die je niet meer uit elkaar getrokken krijgt, maar die je wel doet twijfelen waar de grens ligt tussen de verschillende uitersten. Kijken we naar fictie of realiteit?

 

 
terug naar kalender