Agenda

Datum: Zaterdag 12 Oktober 2019
Uur: 09:00 - 17:45
Organisator:
Andere

Plaats: Het Geuzenhuis
Kantienberg 9 - 9000 Gent

Info & Routebeschrijving :Een hands-on kritische vormingsdag voor vrijwillige en professionele jeugdwerkers. Op het menu staat een divers aanbod boeiende workshops; je krijgt nuttige tips & tricks waarmee je meteen aan de slag kan. Inschrijven kan voor een of meerdere workshops.

✨Onthaal 09.45 - 10.00 uur ✨
----------------------------------------------------

✨ WORKSHOPS 10.00 - 12.00 uur ✨
----------------------------------------------------
➤ Creatief denken - Mooss
Je denken verloopt volgens patronen in je hersenen. Het gebeurt wel eens dat je (onbewust) zo vast zit in bepaalde patronen dat die jou belemmeren. Door creatief te denken, doorbreek je die vastgeroeste patronen.

➤ Debatteren - Hujo
Hoe je jongeren warm maakt voor een debat, ontdek je tijdens de workshop debatteren. Via verschillende methodieken kom je op een interactieve manier te weten hoe je hen laat proeven van de debatmicrobe.

➤ Genderneutraal vs. genderinclusief - Wel Jong Niet Hetero
We dompelen je onder in de wereld van geslacht, gender, expressie en aantrekking. Samen gaan we dieper in op identiteit en privileges en ontdekken we hoe het komt dat genderinclusiviteit zo in is!
-------------------------------------------------------------------------------------------

✨ WORKSHOPS 13.00 - 15.00 uur ✨
----------------------------------------------------
➤ Kritisch met kunst - S.M.A.K.
Wat betekent kunst voor jou? Je gaat op zoek naar allerlei verbanden en staat even stil bij kunst en haar rol in actuele hedendaagse thema's als urbanisatie, vluchtelingenproblematiek en wapenhandel.

➤ Groepsdynamica - Hujo
Tijdens de workshop groepsdynamica reiken we je denkkaders en handvaten aan, om een constructieve, positieve en oplossingsgerichte groepscultuur te creëren, waarbij de focus ligt op een jonge doelgroep en hun gevoeligheden.

➤ Self empowerment - Samira Saleh
Jouw verhaal mag gehoord worden en dat weet Samira maar al te goed. Ze leert je hoe je jezelf kan uitdrukken via Spoken word in een nieuwe artistieke vorm.
-------------------------------------------------------------------------------------------

✨ WORKSHOPS 15.15 - 17.45 uur ✨
----------------------------------------------------
➤ Interculturele communicatie - Labo vzw
Beleidsmakers, scholen, bedrijven en organisaties hebben de mond vol van interculturaliteit en diversiteit. Toch blijkt het niet altijd vanzelfsprekend te zijn om die mooie woorden in de praktijk toe te passen. Aan de hand van concrete tools en vanuit je eigen ervaringen ontdek je de leefwereld van anderen.

➤ Kritisch burgerschap - Graffiti vzw
Aan de hand van streetart trekken we volledig de kaart van het verrassingseffect. Deelnemers screenen eerst de omgeving waarna ze, met papier, karton, touw en krijt in de aanslag, de buurt omtoveren in een sensationele compositie.

➤ Missie 2030 - Aanstokerij
Hoe duurzaam gaan we om met onze enige aarde? Wat kan jij doen om minder energie te verbruiken, je consumptie te beperken en voor minder afval te zorgen? Samen met provincie Vlaams-Brabant creëerde De Aanstokerij 'Missie 2030', een teamspel dat jongeren over het lot van mens en planeet kritisch doet nadenken.
------------------------------------------------------------------------------------------

MEER INFO & INSCHRIJVEN? ?
www.hujo.be/twist


terug naar kalender