Agenda

Datum: Woensdag 04 December 2019
Uur: 19:30
Organisator:
Vrijzinnige ontmoetingscentra

Plaats: De Brug, Centrum voor het Vrije Denken
Hauwerstraat 3A - 8000 Brugge

Info & Routebeschrijving :Elke eerste woensdag van de maand vertonen we een film in De Brug. Niet zomaar een film maar eentje die uitgekozen werd door de filmofielen van ‘Pathé de Bruges’: Sammy Roelant, Jasper van het Groenewoud,
Bruno Mostrey, Jeroen Borglevens en Mathieu Dhondt. Zij zoeken naar meerwaarde, zowel inhoudelijk als vormelijk. Voor de reeks dit najaar gaan ze terug in de tijd. Why not? Er zijn nu eenmaal films die je misschien omwille van je jeugdige leeftijd nog niet zag maar eigenlijk moet gezien hebben. Of films die je je nog goed herinnert, die misschien zelfs je lievelingsfilm zijn, die je dolgraag nog eens terug wil zien? De filmclub schuwde geen 50’er jaren film, houdt blijkbaar van 60’ers, kozen een 70’er en geven het startschot met een film uit 1999. Nostalgie primeert dit najaar.
Zit jij ook nu al op het randje van je stoel? Het wordt smullen en niet alleen van de film want er wordt gezorgd voor popcorn en snoep, een biertje en zo, want dat hoort erbij. En blijf vooral ook nadien plakken aan de bar, misschien nodigt het uit om na te praten over de film. Als je komt krijg je ook een inleiding die je op weg zet. De groep bezoekers zal misschien niet al te groot zijn maar dat geeft niet, dat is net gezellig en daar draait het om.

19.30 uur - onthaal vanaf 19.00 uur
Prijs: € 2
Inschrijven: niet nodig

Over de film:
Il gattopardo is een film uit 1963 van de Italiaanse regisseur Luchino Visconti, gebaseerd op de gelijknamige roman van Giuseppe Tomasi di Lampedusa. De film beschrijft in Technicolor-beelden het machtsverval van een aristocratische familie op Sicilië gedurende de jaren 1861-1863, tijdens de Italiaanse nationalistische revolutie waarvan Giuseppe Garibaldi de voorman was. De hoofdrollen worden vertolkt door Burt Lancaster, Claudia Cardinale en Alain Delon.


terug naar kalender