Agenda

Datum: Dinsdag 10 December 2019
Uur: 19:30
Organisator:
Plaats: De Brug, Centrum voor het Vrije Denken
Hauwerstraat 3A - 8000 Brugge

Info & Routebeschrijving :Dinsdag 10 december is de dag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Om de mensenrechten te belichten programmeren wij i.s.m. Amnesty International een schrijfactie vanaf 17.30 uur tot 19.30 uur, gevolgd door een vertoning van de film ‘Z’, een Frans-Algerijnse politieke thriller uit 1969 onder regie van Costa-Gavras. Het verhaal: Een linkse politicus wordt gedood tijdens een demonstratie. Volgens de autoriteiten werd hij per ongeluk gedood, maar de onderzoeksrechter vermoedt dat er iets niet pluis is. De regering tracht de zaak in de doofpot te stoppen. Onder de bevolking ontstaat intussen beroering.

Je kan ervoor kiezen om enkel te komen schrijven of enkel de film bij te wonen of te combineren. Inschrijven is voor geen van beide nodig.

De schrijfactie kadert binnen de jaarlijkse wereldwijde schrijfmarathon van Amnesty International in december. Een maand lang worden er miljoenen brieven en kaartjes geschreven voor 10 mensen in nood. Maak kennis met de huidige moedige jongens en meisjes in een onrechtvaardige situatie, die één voor één opkomen voor een beter leven voor zichzelf en anderen op www.amnesty-international.be/voor-wie-komen-we-in-actie

Een initiatief van De Brug i.s.m. het huisvandeMens Brugge en Amnesty International.


terug naar kalender