Agenda

Datum: Zaterdag 28 September 2019
Uur: 14:30
Organisator:
Plaats: Brugge
- 8000 Brugge

Info & Routebeschrijving :"Leestekens van de overtocht" brengt nieuwe schilderijen van Guido Dobbelaere én een boek met recente poëzie en foto's van zijn werk.
Guido Dobbelaere, geboren te Meulebeke op 31 oktober 1929, studeerde Germaanse Filologie aan UGent, volgde een schildersopleiding aan de Stedelijke Academie Brugge, woont en werkt in Brugge. Na talloze stages en exposities in binnen- en buitenland is zijn werk nog eens te zien in zijn thuisstad.

Als Vermeylenfonds Brugge hebben we de unieke kans om deze tentoonstelling te bezoeken met duiding door de kunstenaar. Ons medelid Guido Dobbelaere zal ook een selectie brengen van de gedichten die in het kunstboek, uitgegeven naar aanleiding van deze tentoonstelling, opgenomen zijn. Zijn schilderijen zijn eigenlijk picturale poëzie…
Het opzet van de tentoonstelling omschrijft Guido als volgt: ‘De confrontatie tussen poëzie en schilderkunst in deze tentoonstelling is niet toevallig. In beide probeer ik de diepere bewegingen van de natuur te transponeren tot een geabstraheerde weergave van innerlijke ervaringen. Een soort ‘soul landscapes’, waarbij ik mezelf herken in de bewogenheden van het leven. Nu eens de verstilde uiting van elegische vibraties, dan weer de intensiteit van vulkanisch geweld. Mijn werk wil het dagboek zijn van de nomadische mens, die tussen chaos en inzicht, tussen licht en donker de grenzen aftast van zijn geestelijke ruimte’.

Praktisch:

 we spreken af om 14.30u in de Bogardenkapel
 de deelname is gratis
 inschrijven noodzakelijk via e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en dit voor 20 septemberterug naar kalender