Agenda

Datum: Dinsdag 10 September 2019
Uur: 14:30 - 16:30
Organisator:
Andere

Plaats: VC Mozaïek
Overleiestraat 15A - 8500 Kortrijk

Info & Routebeschrijving :Dinsdagnamiddaglezing
Schaalvergroting van de

politiezones

Jelle Janssens (medeauteur van het boek

'De schaalgrootte van lokale politiezones')

Maatschappelijke, technologische, institutionele en financiële veranderingen hebben de voorbije twee decennia een sterke impact gehad op het functioneren van de federale en lokale politie. De gelijkwaardige minimale dienstverlening, waarvoor de geïntegreerde politie borg moet staan, staat vandaag meer dan ooit onder druk. Centraal in dit boek staat het vraagstuk in welke mate de verantwoordelijken voor de lokale politiezones bereid zijn om de krachten te bundelen middels een schaalvergroting en zo een versnippering van middelen tegen te gaan.

In het boek 'De schaalgrootte van lokale politiezones' worden de resultaten gepresenteeerd van een onderzoek inzake schaalvergroting van de lokale politiezones. Het is de eerste studie waarbij een dergelijk onderzoek in alle Belgische provincies werd uitgevoerd. Het geeft de lezers inzicht in de evoluties in het huidige politielandschap, de bestaande samenwerkingsverbanden tussen de politiezones, het draagvlak om in schaalvergroting te treden, de randvoorwaarden hiervoor en in welke vorm en met wie schaalvergroting mogelijk wordt geacht.

 
Over de gast: Jelle Janssens is criminoloog, behaalde een master in het Management voor Overheidsorganisaties en is doctor in de Criminologische Wetenschappen. Hij is docent aan de Vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht van de Faculteit Recht en Criminologie (Universiteit Gent) en lid van het Institute for International Research on Criminal Policy (IRCP).


  • Inkom: 3 euro ( inclusief thee of koffie)
  • locatie: VC Mozaïek vzw (kleine benedenzaal)
  • Inschrijven: 056 37 16 15 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Organisatie: UPV_VUB Kortrijk; VC Mozaïek vzw; Vormingplus MZ West-Vlaanderen

 
terug naar kalender