Agenda

Datum: Donderdag 17 Oktober 2019
Uur: 19:30
Organisator:
Plaats: Bib Kortrijk
Leiestraat 30 - 8500 Kortrijk

Info & Routebeschrijving :BOB DYLAN WEEKEND

logo_MuziekBoutique

Bob Dylan, blijvende passie!

Lezing door Christina Vanderhaeghe

 

Het beeld van Dylan als folkmuzikant en protestzanger heeft maar kort stand gehouden. Dylan verlegt grenzen, inhoudelijk én muzikaal doorheen zo’n 60 jaar toeren. Méér dan 3000 concerten sinds ‘The Never Ending Tour’ in 1988 begon.

De boeken, films, symposia, fanclubs, radioprogramma’s over en rond Bob Dylan zijn niet bij te houden. Sinds hij de Nobelprijs voor Literatuur won in 2016 is de aandacht allen maar gegroeid. In juni verscheen nog Dylan’s  ‘Rolling Thunder Revue’, z’n bekende tournee 1975-76, in een film van Martin Scorsese.

Harde tijden voor Dylan als het niet lukt in de Liefde. Dat horen we onder meer in ‘Blood on the Tracks’ en in de pas uitgebrachte Bootleg Series Vol.14 ‘More Blood, More Tracks’. Dylan en de Liefde, daar gaan we tijdens deze Muziekboutique-lezing naar luisteren. De passie nooit ver weg.

Christina Vanderhaege is licentiaat Morele Begeleiding en docent Creatief Schrijven… en zij is helemaal weg van Bob Dylan.

Deze lezing vormt het startschot van een heus Bob Dylan-weekend met een tentoonstelling en een aperitiefconcert. Als MuziekBoutique-bezoeker kan je het aperitiefconcert van Heartattack & Vine op zondag 20 oktober bijwonen aan de verminderde toegangsprijs!


  • Waar: centrale bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30
  • Organisatie: MuziekBoutique i.s.m. HV Kortrijk
  • Inkom: €5,00
  • Inschrijven: via UiT in Kortrijk, ter plaatse in de Uitwinkel, telefonisch via 056 23 98 55 of reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.terug naar kalender