Agenda

Datum: Donderdag 26 September 2019
Uur: 19:30
Organisator:
Vrijzinnige verenigingen

Plaats: VC Mozaïek
Overleiestraat 15A - 8500 Kortrijk

Info & Routebeschrijving :De strijd om tijd

Olivier Pintelon

Boekvoorstelling en nagesprek

DeStrijdOmTijd_Cover

In het boek 'De strijd om tijd' brengt Olivier Pintelon een inspirerend verhaal over hoe mannen en vrouwen morgen werk, zorg, engagement en me-time kunnen combineren.

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen , opstaan en weer doorgaan … Het liedje kennen we allemaal, maar hoelang houden we dit vol? Is onze huidige werkweek nog aangepast aan tweeverdieners? Olivier Pintelon zoekt een oplossing waar beide partners wel bij varen en kijkt daarvoor naar experimenten met arbeidsduurvermindering in Nederland en Duitsland, naar de 30-urenweek in Zweden en ook bij Femma!
Hoe wordt de vrij gekomen tijd gespendeerd?. Wijzigt de taakverdeling tussen de partners? Komt er meer kwalitatieve gezinstijd?

Wat ooit een utopie was, afschaffing kinderarbeid, betaald verlof … werd na strijd, werkelijkheid. Ook de strijd om tijd moeten we ooit winnen.


Olivier Pintelon (politicoloog en kernlid van denktank Minerva) onderbouwt zijn stelling en gaat in gesprek met o.a. Magda De Meyer (Nationale Vrouwenraad) en het publiek.

Luc Van Neste (gewezen vakbondsman) leidt het gesprek in goede banen.


  • Donderdag 26 september 2019
  • 19:30 uur (deuren open om 19:00 uur)
  • Inkom:    leden AVK, VIVA-SVV & FEMMA - € 5,00   |   Niet-leden - € 10,00

terug naar kalender