Agenda

Datum: Vrijdag 08 November 2019
Uur: 20:00
Organisator:
Plaats: VC Mozaïek
Overleiestraat 15A - 8500 Kortrijk

Info & Routebeschrijving :



Reiscafé Antipode

een podium voor reisfanaten

Antipode is een vereniging die reisfanaten samen brengt. Het maandelijks reiscafé biedt een podium aan globetrotters om onder de vorm van knappe fotoreportages, hun ervaringen te delen met anderen.


Deze maand: Fotoreportage door Therra Brugge

Nepal blijft tot de verbeelding spreken. Het land is onlosmakelijk verbonden met de Himalaya. Toch is Nepal meer dan alleen maar de bergen van de Annapurna en de Everest.
In de mooie vallei van Kathmandu je een schat aan middeleeuwse architectuur en oude tempels. Oude koningssteden als Bhaktapur en Patan doen je wegdromen naar vervlogen tijden. Boeddhistische stupa’s zoals in Bodnath zorgen er voor dat je je even in Tibet waant. Bij de hindoetempel van Pashupatinath ga je de confrontatie aan met de dagelijkse vergankelijkheid tijdens de vele traditionele crematies.
Tijdens een lichte, tweedaagse trekking en een fietstoch rond Pokhara kregen we een goede kijk op het alledaagse leven.
Via prachtige wegen langs eindeloze berghellingen en authentieke dorpjes reisden we af naar Lumbini, de geboorteplaats van Bouddha. Van daaruit trokken we naar het Zuidwesten, naar Bardia National Park, waar eeuwenoude bomen staan en we langs kabbelende riviertjes op zoek gingen naar dieren. Het plattelandsleven aldaar catapulteerde ons terug in de tijd.

Hoewel Nepal een van de armste landen van de regio is, stralen de Nepalezen een ongebreideld optimisme uit en klinkt overal een opgewekt ‘Namasté’. We mochten kennis maken met een ongelofelijk vriendelijk en bescheiden volk. 




Fotoreportage door Therra Brugge


  • waar: VC Mozaiek (Overleiestraat 15a, Kortrijk)
  • aanvang: 20:00 uur (Mozaïekcafé open vanaf 19:00 uur)
  • deelnameprijs: € 5,00
  • meer info: www.reiscafeantipode.be



terug naar kalender