Agenda

Datum: Woensdag 12 Februari 2020
Uur: 19:30 - 22:00
Organisator:
huisvandeMens

Plaats: huisvandeMens Roeselare
Godshuislaan 94 - 8800 Roeselare

Info & Routebeschrijving :Op de verjaardag van Darwin en aan de vooravond van het feest van der geliefden bent u in het huisvandeMens aan het juiste adres om tijdens deze toegankelijke lezing iets op te steken over Darwin's evolutietheorie én de liefde.
 
Evolitionair bioloog Johan Mertens (Ugent) probeert vanuit een evolutionair perspectief uit te leggen hoe men komt tot een emotioneel begrip als 'liefde'.
 
Ook behandelt de professor het thema van 'uitsluiting'. "Naar het klooster gestuurd worden en je zo niet kunnen voortplanten was vroeger een straf", aldus de gedragsgeneticus. "Maar ook vandaag bestaat er nog gedrag dat conflicten oproept in de directe omgeving."
Homoseksualiteit is daar een goed voorbeeld van. "Het gezag van de omgeving gaat dan als het ware in tegen het partnerschap. Wij zijn hier nog redelijk tolerant in, maar vooral vroeger was er sprake van uitsluiting. Dat is trouwens in andere culturen soms nog steeds zo", aldus prof. Mertens.
 
Locatie: huisvandeMens, Godshuislaan 94 te 8800 Roeselare.
 
Woensdag 12 februari 2012 om 19u30.
 
Inschrijven voor 5 februari 2012.
Deelname is kosteloos. Plaatsen zijn beperkt!
 
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T: 051/26 28 20.
 terug naar kalender