Agenda

Datum: Zaterdag 08 Februari 2020
Uur: 19:00
Organisator:
Andere
Vrijzinnige ontmoetingscentra

Plaats: VC Mozaïek
Overleiestraat 15A - 8500 Kortrijk

Info & Routebeschrijving :Oudstudentenbond VUB
50 jaar op eigen benen

tentoonstelling VERNISSAGE
Dit academiejaar blaast de Vrije Universiteit Brussel 50 kaarsjes uit. Na een jarenlange strijd voor kwaliteitsvol Nederlandstalig onderwijs splitste de VUB zich in 1969 af van de Franstalige Université Libre de Bruxelles. Vaak onderbelicht in dit stukje geschiedenis is de grote rol gespeeld door de Oudstudentenbond VUB (OSB). Wat begon als een kleine vereniging van Nederlandstalige ULB-studenten groeide uit tot een belangrijke drukkingsgroep voor vrijzinnig Nederlandstalig onderwijs in Brussel.

CAVA, FOTO3361_14_w _Geuzenbal, 02/1968© CAVA, FOTO3361_14_w _Geuzenbal, 02/1968

Een rijke geschiedenis zoals deze mag niet zomaar vergeten worden. Daarom organiseert de OSB de tentoonstelling ‘Oudstudentenbond VUB 50 jaar op eigen benen’. Hier kan je ontdekken hoe de OSB zowel extern als intern een steeds actievere strijd leverde voor verdubbeling. Ook nadat de inspanningen van de OSB beloond werden met de oprichting van een Nederlandstalige universiteit bleef de vereniging zich inzetten voor de Nederlandstalige vrijzinnige gemeenschap. Het verfraaien van de VUB campus, het verschaffen van studieleningen en het creëren van een alumnidatabank, de OSB is onmisbaar geworden binnen het Brusselse universitaire landschap. De tentoonstelling biedt verschillende niet eerder uitgebrachte foto’s, video’s en archiefmateriaal.

De tentoonstelling wordt op zaterdagavond 8 februari geopend met een feestelijke vernissage inclusief receptie. Niet te missen dus!


  • Vrijzinnig Centrum Mozaïek, Overleiestraat 15a, Kortrijk
  • Feestelijke vernissage op vrijdagavond 7 februari
  • Dagelijks open van zaterdag 8 tot en met zondag 16 februari 2020
  • Meer info en uurregeling volgt...terug naar kalender