header background image
 


 

Kelly en Gwenny kozen voor een vrijzinnige huwelijksplechtigheid

“Een huwelijk betekent voor ons meer dan een wettelijke verbintenis. We wilden dus meer dan enkel een burgerlijk huwelijk. Aangezien we allebei overtuigd vrijzinnig humanisten zijn, was de stap naar het huisvandeMens heel logisch. Zelf hadden we nog nooit eerder een vrijzinnige huwelijksplechtigheid meegemaakt.

De gesprekken met Lore, vrijzinnig humanistisch consulent bij het huisvandeMens, verliepen heel spontaan en gemoedelijk. We hadden niet het gevoel ‘geïnterviewd’ te zijn, maar eerder een gesprek te voeren met iemand die oprecht interesse toonde in onze geschiedenis als koppel. Op die manier kwamen onze goede en minder goede eigenschappen aan bod, hoe we elkaar leerden kennen, maar ook spontane, leuke anekdotes die dan later tijdens de plechtigheid opdoken.

We hadden een aantal mensen die dicht bij ons staan gevraagd om een tekst voor te bereiden en die tijdens de plechtigheid te brengen. Deze teksten werden naar Lore gemaild en zij zorgde dat alles elkaar netjes opvolgde, zodat deze teksten voor ons een verrassing bleven.

De vlotte voorbereidingsgesprekken en de goede begeleiding van Lore zorgden ervoor dat onze huwelijksplechtigheid een heel persoonlijke, warme en onvergetelijke gebeurtenis voor ons is geworden. Wij, maar ook de mensen die de plechtigheid bijwoonden, genoten van de eerste minuut tot de laatste. Deze plechtigheid bood ons de kans om onze geloften naar elkaar toe persoonlijk te maken. Er werd hier en daar een traantje weggepinkt, maar er werd ook heel wat afgelachen. Achteraf kregen we zelfs de opmerking dat een aantal aanwezigen ons door de plechtigheid heen nog beter hadden leren kennen.

De plechtigheid is op veel vlakken een meerwaarde voor ons geweest. Te midden van de drukte van een trouwdag, is dit een heel intiem moment geweest en eveneens een moment waar we samen rust hebben ervaren, tijd om te genieten van wat anderen ons toewensten en hoe zij ons ervaren als koppel. Dit heeft ongetwijfeld gezorgd voor een blijvende, mooie en warme herinnering aan ons huwelijk.”

Voor de inhoudelijke uitwerking van een vrijzinnig humanistische plechtigheid kan je terecht bij het huisvandeMens in je buurt. De consulenten die je begeleiden werken vanuit humanistische uitgangspunten en de aanpak is op maat. Je doet best een aanvraag telefonisch of via mail, waarna een afspraak wordt ingepland. Contacteer het huisvandeMens minstens een halfjaar tussen aanvraag en effectieve uitvoering, zodat er voldoende tijd is om tot een goed resultaat te komen. De dienstverlening is kosteloos.

terug naar het overzicht