header background image
 


Activiteit zoeken

  • Max afstand
Vorige maand Oktober 2017 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 39 1
week 40 2 3 4 5 6 7 8
week 41 9 10 11 12 13 14 15
week 42 16 17 18 19 20 21 22
week 43 23 24 25 26 27 28 29
week 44 30 31

Agenda

Datum: Zaterdag 14 Oktober 2017
Uur: 10:00
Organisator:
Vrijzinnige verenigingen

Plaats: Brugge
- 8000 Brugge

Info & Routebeschrijving :Het Betere Boek wordt sinds 2011 georganiseerd door het Willemsfonds. Het Willemsfonds heeft altijd van de Nederlandse taal en cultuur gehouden en verdedigt die ook. En dat doen we nu nog: via Het Betere Boek ondersteunen en promoten we het Nederlandstalige boek, geven het een plaats in het culturele landschap en scherpen we bij bezoekers de zin om te lezen aan.
Het Betere Boek focust elk jaar op een thema, dat de rode draad vormt doorheen het hele festival. Dit jaar is dat thema Rusland en de revolutie.
Het Betere Boek doet een extra inspanning voor debutanten. Om hen een duw in de rug te geven, reiken we elk jaar De Bronzen Uil uit, de prijs voor de beste Nederlandstalige debuutroman. De Bronzen Uil is een prijs van 5.000 euro en een bronzen beeld.

Op 13 en 14 oktober 2017 focust het literair festival zich op Rusland. Het programma wordt dit jaar samengesteld door curator Johan de Boose.
Het Betere Boek vindt opnieuw plaats in Gent, maar strijkt dit keer neer op twee nieuwe locaties: NEST (de oude stadsbibliotheek aan de Zuid) en de Minardschouwburg.
In Rusland vond exact 100 jaar geleden een revolutie plaats, die de geschiedenis grondig heeft bepaald, ook de onze. Intussen is het grootste land ter wereld een nieuwe eeuw ingegaan met een compleet andere koers, of misschien juist niet. Het Betere Boek stelt schrijvers en denkers centraal, die een brug slaan tussen de Russische cultuur en de onze. Daarbij is de gedachte aan revolutie nooit ver weg: soms letterlijk, soms actueel, soms figuurlijk. Aan bod komen: verhalen, poëzie, film, muziek, beeldende kunst en theater van westerlingen in Rusland en van Russen in het Westen. Uiteraard staat het festival ook stil bij de huidige politieke en economische situatie.

meer info over het festival op hetbetereboek.beterug naar kalender