header background image
 


Activiteit zoeken

  • Max afstand
Vorige maand Oktober 2017 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 39 1
week 40 2 3 4 5 6 7 8
week 41 9 10 11 12 13 14 15
week 42 16 17 18 19 20 21 22
week 43 23 24 25 26 27 28 29
week 44 30 31

Agenda

Datum: Zaterdag 21 Oktober 2017
Uur: 10:00
Organisator:
Vrijzinnige verenigingen

Plaats: Brugge
- 8000 Brugge

Info & Routebeschrijving :De provinciale dag: dat is samen zijn, cultuur opsnuiven en lekker eten. Dit jaar slaan afdeling Kuurne en Kortrijk de handen in elkaar. We trakteren jullie op een programma boordevol streekeigen accenten. Bezoek Texture - het vernieuwde vlasmuseum in Kortrijk, de renbaan in Kuurne of wandel door natuurgebied De Groene Long. En laat je een hele dag verleiden door heerlijke streekproducten!

PROGRAMMA
9u15: ontvangst met koffie en koeken.
9u45: verwelkoming.
10u: keuze uit drie modules
Module 1: bezoek aan de Kuurnse renbaan. De heer André Vandenheede geeft ons een rondleiding. De renbaan is gestart in 1962, na het verdwijnen van De Hippodroom in Harelbeke. Er worden drafwedstrijden gehouden van september tot april. De renbaan biedt nog tal van andere mogelijkheden. Er zijn bijvoorbeeld opnamen gemaakt voor de film “Rundskop”.
Module 2: wandel door natuurgebied De Groene Long. We worden ontvangen in Natuureducatief Centrum 't Slot. Domein De Groene Long is een natuurontwikkelingspark van ongeveer 7 ha in het centrum van de gemeente Kuurne. Het was oorspronkelijk een woonuitbreidingsgebied. Gelukkig besloot het gemeentebestuur in 1992 om er een pareltje van natuurbeheer te plannen. De heer Eric Vandorpe van Natuurpunt vertelt ons tijdens een kleine rondleiding alles over het domein.
Module 3: gegidst bezoek aan Texture, het vernieuwde vlasmuseum in Kortrijk. Een vlasverzendhuis uit 1912 is de locatie van het vernieuwde museum. Het bakstenen pakhuis heeft een karakteristiek interieur met een gietijzeren structuur van kolommen en balken. Hierin is een groot deel van het vroegere museum ondergebracht, dat is aangevuld met moderne accenten. De gouden kroon op de dakconstructie verwijst naar de ’Golden River’. De Leie was een grote troef voor de vlasstreek.
12u tot 14u30: aperitief, gevolgd door een warm vleesbuffet met Kuurns ezelsgebraad en groentekrans, koffie met Kortrijkse Kalletaart.
15u: muzikaal optreden door The Spirits. Ze brengen muziek van de jaren 60, 70, 80. We gaan van een walz naar de polka en van de tarantelle naar de tango. Dit alles wordt overgoten met een mooie vleug accordeon. Pure nostalgie!
17u: klinken op een geslaagde dag met een pittig ezelsbiertje.

Meer informatie:
Gemakkelijk bereikbaar met de bus vanaf station Kortrijk. Er is een bushalte aan de zaal. 8u35: buslijn 51 - Kuurne Sint-Pieter (halte aan de kerk 300 meter van de zaal). 9u06: buslijn 52 - Tielt (halte Café Astrid). Alle verplaatsingen op de dag zelf gebeuren met een autocar.

Schrijf voor 30 september 2017 het correcte bedrag over op rekeningnummer BE22 0682 0174 2647 van Willemsfonds Kuurne. En bezorg onderstaande gegevens aan Hilde Deloddere (voorzitter Kuurne) op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0496-920 566 of aan Vincent Lagae op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0476-907 008 (voorzitter Kortrijk).

Naam:…………………………………………………
E-mail en/of telefoon:……………………………………………
Afdeling:………………………………………………

Hele dag met namiddagmodule 1 / 2 / 3: € 60 (drank aan tafel inbegrepen) x …… personen
Voormiddagmodule – zonder lunch: € 15 x …… personen
Namiddagmodule met apero, lunch en slotdrink: € 45 x …… personenterug naar kalender