header background image
 


Activiteit zoeken

  • Max afstand
Vorige maand Februari 2017 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 5 1 2 3 4 5
week 6 6 7 8 9 10 11 12
week 7 13 14 15 16 17 18 19
week 8 20 21 22 23 24 25 26
week 9 27 28

Agenda

Datum: Vrijdag 17 Februari 2017
Uur: 19:00
Organisator:
Plaats: VC Mozaïek
Overleiestraat 15A - 8500 Kortrijk

Info & Routebeschrijving :nieuw logo hvv.jpg

Memento (literaire nachtwandeling)

De literaire nachtwandeling, met talrijke performances, toonmomenten, … doet ook MOZAIEK aan, waar het Humanistisch Verbond (HV Kortrijk) tekent voor een dubbel programma:

Leerlingen van Athena Pottelberg brengen een fragment uit Under the Milkwood (a play for voices) van Dylan Thomas, in een vertaling van Hugo Claus (oud-leerling). Dylan Thomas neemt ons mee naar de droomwereld van het Welshe vissersdorp Llareggub, want daar wonen en leven bizarre mensen en dingen. Hun versie is een ontmoeting tussen een tekst uit 1954 en de verbeeldingskracht van hedendaagse jonge gasten.
Aanleiding voor dat alles is het bezoek van Bob Dylan aan onze school op Gedichtendag. Het Nobelprijscomité heeft, via via, aan Athena Pottelberg gevraagd om de Nobelprijs literatuur alsnog aan meneer Dylan te overhandigen én een gepaste ceremonie te verzorgen. Bob Dylan, geboren als Robert Zimmerman, koos immers een artiestennaam die onomwonden naar Dylan Thomas verwijst.

In een tweede luik, afwisselend met de leerlingen van het Atheneum, brengt Eddy Bonte ( Wulveringem, °1949) zijn kijk op een droomwereld en duisternis met poëzie. Eddy Bonte is een duizendpoot in de wereld van het woord: poëzie, filosofie, radiomaker, Mei 68-er, bluesliefhebber en Rolling Stones-fan, …
Meer info over de gast vind je op www.eddybonte.be


Volg alle ontwikkelingen rond het festival op www.kortrijk.be/memento

 


  • Waar: Mozaïek (Overleiestraat 15a, Kortrijk)
  • Memento-voorstellingen in het kader van de nachtwandeling om 21:30, 22:00 en 22:40 u
  • Mozaïekcafé open vanaf 19 uur,
    met performances van leerlingen van de afdeling “Kunst” van het Atheneum Kortrijk en poëtische interventies van Eddy Bonte!
  • Organisatie: Humanistisch Verbond Kortrijk (partner van Memento 17)
  • Inkom: gratis

    Memento is een initiatief van de Letterzetter van Kortrijk en het Lettertype Collectief, Stad Kortrijk, Bibliotheek Kortrijk, Oxfam Bookshop, de Stroate, Wit.h, De Kreun, Theater Antigone, Pand A, deDingen, Lyricallounge Kortrijk, Boekhandel Theoria, Kunstencentrum Buda, Schouwburg Kortrijk, Conservatorium Kortrijk, Lieve Zusjes Stoere Broers, Fanny’s koffiebar, Designregio Kortrijk, het Davidsfonds, Open Deur Kortrijk, Museum X (1302 Kortrijk), De Zandberg, Off World, Bazart, Athena Pottelberg, De Beste Kamer en Humanistisch Verbond Kortrijk.


terug naar kalender