Agenda

Datum: Vrijdag 04 Mei 2018
Uur: 14:00 - 18:00
Organisator:
Plaats: VC De Sleutelbrug
Beenhouwersstraat 1-3 - 8000 Brugge

Info & Routebeschrijving :In navolging van voorgaande expositie stelt Frank Vanden Broucke opnieuw tentoon in zijn thuisstad in de kapel van VC Sleutelbrug.  

Of hij nu werkt met potlood, pastel of olieverf, in wezen is Frank een verhalenverteller. De titel ‘Painted stories’ van zijn expositie is dan ook niet lukraak gekozen. Zijn tweede boek ‘THEO (monkey business) - een novelle, is de voortzetting van zijn verhalend talent.  Een tiental tekeningen versieren het boek. Gedurende een jaar heeft hij onverdroten aan een nieuwe reeks schilderijen en tekeningen gewerkt. In zijn gebruikelijke stijl bouwt hij voort op de media, de geschiedenis, de wetenschap tot zelfs persoonlijke ervaringen.

Al de werken laten zich lezen als fragmenten van een groot verhaal, als verschillende passages of hoofdstukken van een film of beter nog een roman of novelle.

Enkel tijdens de tentoonstelling presenteert hij dan ook zijn tweede boek ‘THEO (monkey business):  Frank Bonsecours, een succesrijk kunstschilder op hoge leeftijd, sopt een Madeleinekoekje in zijn koffie. Deze kleine impuls, de geur, is voldoende om zijn herinnering aan te wakkeren. Als jonge schilder, in zijn drang naar roem, geeft hij zich over aan een grote vorm van bedrog. Door een samenloop van omstandigheden komt hij immers in het bezit van een aapje. Het beestje is zeer aanhankelijk en het bezit ook de artistieke gave om aan zijn schilderijen een final touch mee te geven. Dat laatste legt Frank geen windeieren. Op een gegeven moment dreigt alles in elkaar te storten. Hij troont ons mee naar de ontstaansgeschiedenis van zijn succes, de prille liefde met Helena en vooral de vreemde wegen van de kunstwereld. Deze novelle is bijwijlen komisch, dramatisch, vol van gevoel en voert ons duidelijk mee naar een bizarre ontknoping. Een geschiedenis waar elk van ons zich een stukje in zal herkennen.

Frank Vanden Broucke (Diksmuide 1962) is ambtenaar maar in zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met schilderen met olieverf. Ooit illustreerde hij vijf stripverhalen en kwam zijn verhalend talent naar boven. Meer en meer grijpt hij nu terug naar de schrijverspen. In 2017 kwam er zijn eerste roman ‘Système D’ en nu volgt deze novelle. Ieder jaar een nieuw boek is niets teveel voor hem. Deze koorddansende creatieve tovenaar is een soort entertainer die graag wordt verwarmd door het enthousiasme van zijn publiek.  

Doorlopend van 5 mei t.e.m. 13 mei 2018 van 14.00 tot 18.00 U.

Opening op  4 mei 2018 om 18.30 u.

(receptie met hapjes restaurant Guillaume)

 

Frank Vanden Broucke – Beeldend kunstenaar/illustrator

www.frankvandenbroucke.eu

 

Olieverfschilderijen, tekeningen en pastels

Boekpresentatie ‘THEO (Monkey business)’ – novelle
terug naar kalender