Agenda

Datum: Zaterdag 01 September 2018
Uur:
Organisator:
Plaats: VC De Sleutelbrug
Beenhouwersstraat 1-3 - 8000 Brugge

Info & Routebeschrijving :Aankondiging VF -Olivia Craeye 1.png
vernissage op vrijdag 31 augustus 2018 om 19.30u
de tentoonstelling loopt van zaterdag 1 september 2018 tot/met zondag 9 september 2018 - open op za 1.9, 8.9 en zo 2.9: 14.00u - 18.00u - op zondag 9.9: 10.00u - 13.00u / 14.00u - 18.00u -
VC De Sleutelbrug - Beenhouwersstraat 1-3 -

Als korte inleiding tot onze najaarstentoonstelling, laten wij hieronder de kunstenares zelf aan het woord.

Gegroeid naar een passie voor aquarel

De microbe om te tekenen en schilderen zit er eigenlijk al in van tijdens mijn prille jeugd. Daarom verkoos ik mijn humaniora te doorlopen aan de Academie voor Schone Kunsten te Brugge, om er de Professionele Artistieke afdeling te volgen. Al vlug merkte ik dat deze studies slechts mochten beschouwd worden als basisstudie om verdere studies aan te vatten.
Ik voelde duidelijk een tekort en de frustratie was des te groter als ik van thuis uit vernam dat verder studeren niet kon. Om mijn artistieke voeling niet kwijt te geraken, heb ik mij dan maar toegelegd op zelfstudie en daarbij liet ik mijn verbeelding de vrije loop. Geleidelijk aan werd mijn creativeitszin echter aan banden gelegd. Tijdsgebrek door mijn job en het gezinsleven waren daar zeker niet vreemd aan. Toch besloot ik mij aan te sluiten bij de “Vlaamse Aquarel- en Tekenschool” onder leiding van Fernand Thienpondt. Verder volgde ik nog het vrij atelier van Jacques Bruynseraede. Uit een aantal kernleden van de Vlaamse Aquarelclub, waaronder mijzelf, is de “Watercolour Artists Bruges” ontstaan. Een heel dynamische groep aquarellisten die van vernieuwing houden. Regelmatige deelname aan workshops van verschillende grootmeesters in de aquarel is één van onze hoofdactiviteiten. Door mijn echtgenoot kwam ik in contact met B-Art, de kunstkring van de spoorweg-kunstenaars. Mijn lidmaatschap geeft mij dan ook weer nieuwe mogelijkheden om, zowel in binnen- als buitenland, met mijn aquarellen te exposeren. Bij het aquarelleren pin ik mij niet vast op specifieke thema’s; ik ben eerder een ‘allround’ aquarellist.

“Wie zichzelf verliest in passie,
Verliest minder dan wie de passie verliest”

Alexandre Jardin - Le roman des Jardin - 2005


terug naar kalender