header background image
 


Activiteit zoeken

  • Max afstand
Vorige maand Maart 2019 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Agenda

Datum: Vrijdag 15 Maart 2019
Uur: 19:00
Organisator:
Plaats: VC Mozaïek
Overleiestraat 15A - 8500 Kortrijk

Info & Routebeschrijving :logo_memento.png

Memento

Woordfestival Kortrijk

Voor de 4e maal wordt dit Woordfestival georganiseerd in Kortrijk. Onder impuls van de bibliotheek van Kortrijk, Boekhandel Theoria en curator Jonas Bruyneel (de letterzetter van Kortrijk) wordt de Kortrijkse de binnenstad in het weekend van 15-17 maart 2019 overspoeld met allerhande initiatieven rond het Woord.
De vier centrale gasten zijn Jeroen Olyslaegers, Maud Vanhauwaert,  Carmien Michels en Ish Ait Hamou.  Zij worden telkens vergezeld van lokale Letterzetters: respectievelijk Vere Verheecke, Siel Verhanneman, Imane Ghislaine en Siebrandt Craeynest en Thomas Jacques.

Het programma wordt omkaderd door nog allerhande initiatieven. Onder andere dragen afdelingen van de scholengroep Athena hun steentje bij: leerlingen van Athena Drie Hofsteden trekken met een Sprookjesmobiel rond en nemen ze kinderen op sleeptouw in de wondere wereld van verhalen en muziek. De leerlingen uit de kunstopleiding beeldende vorming van Athenart! Campus Pottelberg Kortrijk geven hun visie weer op reflectie en tonen dit aan de hand van eigen beeldend werk.

Ook het Humanistisch Verbond Kortrijk is betrokken HV Kortrijk ontvangt op vrijdagavond één van de vier Woordroutes in Mozaïek: de woordroute van Ish Ait Hamou & Thomas Jacques, die start op de Site Conservatorium Kortrijk (dé startplek en het epicentrum van het festival) en vervolgens Theoria, het stadhuis, de bibliotheek, Oxfam en Mozaïek aan doet.

De performance daar wordt omkaderd met een tentoonstelling van werken van de Woordafdeling van Athena-leerlingen. 2 jaar geleden ontvingen we Eddy Bonte in het kader van Memento. Hij bracht een aantal gedichten en de leerlingen hebben hun interpretatie van die poëzie visueel gebracht. Deze werken kun je komen bewonderen in het Mozaïekcafé waarvan de deuren worden geopend om 19.30 u in afwachting van de komst van de Woordroute. Na de afsluit van die performance kan er nog verder worden nagepraat in het Mozaïekcafé.


Alle info over Memento vind je hier

terug naar kalender