• Aanbod HuizenvandeMens
okt 16
2018

Wat is vrijzinnig humanisme? Hebben jullie ook trouwfeesten? Waar put je troost uit als je niet in de hemel gelooft? Zijn alle vrijzinnig humanisten pro euthanasie? Dit zijn allemaal vragen die aan bod kunnen komen tijdens een klasbezoek. Waar dit doorgaat, hoe lang het duurt en welke thema’s toegelicht worden, bespreken wij met jou op voorhand.
Vraag je klasbezoek zes weken voordien aan via https://demens.nu/diensten/info-en-educatie/voordrachten-vormingen-en-workshops/.

 

 

okt 16
2018

In onze bibliotheek vind je boeken over zingeving, psychologie, relaties en seksualiteit, euthanasie, psychologie, filosofie,... Onder de noemer ‘sokken van de olifant’ bieden wij heel wat boeken, films en spelen aan over afscheid nemen, rouw en verdriet. Ook de educatieve bordspelen Collage Kampung / Overleven op Overtuigingseiland kun je bij ons gratis ontlenen.
Neem een kijkje in onze catalogus op www.colibris.be/huisvandemens

In huisvandeMens Brugge vind je sinds kort ’t MegaZijn, een onderdeel van de bibliotheek specifiek gericht op leerkrachten en leerlingen. Meer info op: www.megazijn.be/catalogus

 

 

okt 16
2018

Wat is de zin van het leven? Waarom ben ik niet gelukkig? Waar wil ik naartoe? Dit zijn levensvragen waarmee jongeren kunnen worstelen. Bij ons kan iedereen vanaf 16 jaar gratis terecht voor een gesprek. Wij bieden een luisterend oor, vertrouwelijk, onbevooroordeeld en zonder taboes.

Demens Gentbrugge 6

okt 16
2018

Tijdens deze wedstrijd debatteren duo’s uit de derde graad secundair onderwijs over brandend actuele thema’s. Jij speelt een belangrijke rol in het klaarstomen, motiveren en coachen van je leerlingen. Ga in jouw klas aan de slag met de tools die je terugvindt op www.debatwedstrijd.be. Of neem contact met ons op voor een gratis workshop debatteren in jouw klas.

 

okt 16
2018

23.517 euro… dat is de som die de vrijzinnig humanistische gemeenschap vorig jaar tijdens de warmste week bijeensprokkelde voor het goede doel. Help jij dit jaar mee, samen met jouw leerlingen? Laat ons weten hoe wij jou hierin kunnen ondersteunen!

okt 16
2018

Wist je dat...

Je bij ons affiches kan ophalen om de klas aan te kleden?
Wij meedoen aan YOUCA-dag? www.youca.be
Wij steeds op zoek zijn naar vrijwilligers? www.demens.nu/vrijwilligers
Jongeren stage kunnen lopen in het huisvandeMens? www.demens.nu/jobs
Al onze dienstverlening gratis is?

Demens Gentbrugge 3

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Binnen de vrijzinnige gemeenschap worden veel en allerlei activiteiten georganiseerd. Bekijk onze kalender!
Als je graag op de hoogte gehouden wordt van de activiteiten teken dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief vrijzinnig West-Vlaanderen


en de nieuwsbrief van deMens.nu


Binnen de vrijzinnige gemeenschap zijn ook een aantal leuke (twee of driemaandelijkse) magazines in omloop waar je je gratis kan op abonneren: