• Partnerorganisaties
okt 16
2018

De Rebus regenboogkoffers bevatten een schat aan educatief materiaal over diversiteit, gender en geaardheid. Elk huisvandeMens heeft een koffer voor het lager en voor het secundair onderwijs ter beschikking.

Wie nood heeft aan een gesprek over seksuele identiteit en gender, kan hiervoor een afspraak met een Rebusmedewerker maken in het huisvandeMens.
www.rebuswvl.be

okt 16
2018

SMBG brengt jou in contact met een ex-gedetineerde die komt getuigen in de klas. Er is ook educatief materiaal ter beschikking, zoals ‘De Wandeling’. Dit bordspel geeft jongeren vanaf 10 jaar een inkijk in het dagelijks leven van een gedetineerde. Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

okt 16
2018

 CHangGEmakers zijn jongeren die met UCOS naar het buitenland trekt om zich onder te dompelen in de thema’s gendergelijkheid, seksuele en reproductieve rechten en gezondheid van dat land. Nadien getuigen ze in België over hun ervaringen. van dat land. Nadien getuigen ze in België over hun ervaringen. Neem contact op met UCOS en nodig een CHanGEmaker uit in jouw klas (derde graad secundair).
www.ucos.be/change

okt 16
2018

Ben je op zoek naar educatief materiaal over seksualiteit? Of naar vorming over weerbaarheid, intimiteit, relaties en veilig vrijen? Neem dan contact op met het CGSO.
www.cgsobrugge.be

okt 16
2018

Deze portaalwebsite van de Raad voor Inspectie en Kwaliteitszorg NCZ en deMens.nu geeft je info over leerplannen, lesimpulsen, actuele lees-, kijk- en doetips gelinkt aan het vak
niet-confessionele zedenleer.

www.nczedenleer.be - www.rikz.be

 

okt 16
2018

Voor leerkrachten lager onderwijs is er het vakdidactisch tijdschrift Samenspel. Op hun website kun je educatieve uitgaves en werkboekjes lentefeest 'Als ik groot ben' en feest vrijzinnige jeugd 'Onderweg' bestellen.

www.samenspelncz.be

 

okt 16
2018

Een digitaal magazine voor jongeren tussen 12 en 14 jaar.

www.prikncz.be

 

okt 16
2018

Hier vind je info over de Fakkeltjeskrant (1e graad lager onderwijs), Fakkeltjesmagazine (2e graad) en Tienerfakkel (3e graad). Op hun website staan dossiers voor leerkrachten, onder andere rond Darwin. Voor de leerlingen zelf zijn er quizjes, strips,...

www.fakkeltjes.be

 

okt 16
2018

In de vrijzinnige centra ontmoeten vrijdenkers elkaar in een gezellige sfeer, tijdens diverse activiteiten. In Blankenberge, Bredene, Brugge, Harelbeke, Koksijde, Kortrijk, Menen, Oostende, Oostkamp en Waregem vind je een centrum. Steeds welkom!

www.demaakbaremens.org

 

okt 16
2018

De huizenvandeMens, de ontmoetingscentra en de andere vrijzinnige organisaties zetten heel wat activiteiten op touw. Je vindt hier een kalender met de activiteiten in West-Vlaanderen en op de agenda van www.deMens.nu activiteiten in Vlaanderen.

Als je graag op de hoogte gehouden wordt, teken dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief vrijzinnig West-Vlaanderen en de nieuwsbrief van deMens.nu. Binnen de vrijzinnige gemeenschap zijn ook een aantal leuke (twee of driemaandelijkse) magazines in omloop waar je je gratis kan op abonneren.

 

 

okt 16
2018

Digimores creëert een (inter)actieve samenwerking tussen alle leerkrachten niet-confessionele zedenleer en iedereen die met het vrijzinnig humanisme begaan is.

www.digimores.org