dec 30
2014

Een nieuwe locatie voor het vrijzinnig ontmoetingscentrum de koepel - Westhoek in Koksijde

Het vrijzinnig ontmoetingscentrum de koepel - Westhoek opereert vanuit een nieuwe locatie in Koksijde, op het adres Houtsaegerslaan 21. De accommodatie, een nieuwbouw, bevindt zich op het domein van het voetbalstadion van KVVC Coxyde en bestaat onder meer uit een ruime polyvalente zaal. Op zondag 11 januari wordt de opening van het gebouw gevierd, gekoppeld aan een nieuwjaarsreceptie.

Het vrijzinnig ontmoetingscentrum te Koksijde huisde 15 jaar lang op de eerste verdieping van het Cultureel Centrum Taf Wallet op de Veurnelaan 109 te Koksijde-Sint-Idesbald. Vanaf 2012 konden ze gebruik maken van zaal De Brug in het Sociaal Huis als 2e locatie voor hun activiteiten. Er was echter nood aan een eigen ruimte met een centrale ligging in Koksijde en een goede accommodatie om vergaderingen, activiteiten en plechtigheden te organiseren. Er werd een oplossing gezocht en gevonden in een geschikt gebouw op het domein van het voetbalstadion van KVVC Coxyde in de Houtsaegerslaan 21. Dankzij het gemeentebestuur Koksijde, sponsors en de Instelling Morele Dienstverlening West-Vlaanderen kon het project gerealiseerd worden.   

Marc Van Muylem, voorzitter van het vrijzinnig ontmoetingscentrum (VOC): “Dat wij op deze locatie onze intrek mochten nemen, stemt ons tevreden. Het pand biedt immers de nodige oppervlakte en een goede, zichtbare ligging. De nieuwe stek stimuleert het VOC en de vrijzinnige verenigingen in de regio om meer activiteiten te organiseren en meer geestesgenoten de weg te doen vinden naar deze vrijzinnige ontmoetingsplaats. De zaal met bar laat toe om hier o.a. lezingen, tentoonstellingen en vrijzinnige plechtigheden te laten plaatsvinden. We houden ook steevast een praatcafé op zondagmorgen tussen 11u en 13u30 waarop iedereen uiterst welkom is voor een babbel en een drankje. De ruimte zal ook dienst doen als vergaderzaal, waar, na afspraak, vrijzinnige, ideologisch verwante en pluralistische verenigingen welkom zijn.”

In het nieuwe centrum zal een vrijzinnig humanistisch consulent van het huisvandeMens Diksmuide diensten verlenen, op de eerste en derde dinsdag van de maand vanaf 17 februari. De diensten bevatten onder meer de uitwerking van plechtigheden en het informeren over keuzes bij het levenseinde met aanvullend begeleiding bij het invullen van wilsverklaringen.  

Het vrijzinnig ontmoetingscentrum draait op een enthousiaste groep vrijwilligers, vervult de functie van ontmoeting en gemeenschap, is een uithangbord voor de verspreiding van het vrijzinnig gedachtegoed en de draaischijf van de vrijzinnig humanistische verenigingen in de regio. De activiteiten in het vrijzinnig centrum in Koksijde vind je via de kalender op www.vocwesthoek.be

Op zondag 11 januari wordt de opening van het gebouw gevierd, gekoppeld aan een nieuwjaarsreceptie voor de leden vanaf 11u tot 14u.

Overzicht alle persberichten

Contact

VOC de koepel - Westhoek
Houtsaegerslaan 21
8670 Koksijde
T 058 51 90 94
M 0498 56 61 30
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Raadpleeg de activiteitenkalender van het VOC en de vrijzinnige verenigingen Westhoek Noord

Meer info

Over VOC de koepel - Westhoek:
Voor alle inlichtingen in verband met het VOC Westhoek, de vrijzinnige verenigingen, organisaties en publicaties m.b.t. vrijzinnige plechtigheden kan je steeds terecht bij: Marc Van Muylem (voorzitter), Coosemanslaan 2 GV 01, 8670 Koksijde  058 519094 of 0498 566130  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lies Ghysel  (secretaris), Oostendelaan 21 bus 8, 8670 Koksijde  058 51 16 64 of  0473 68 96 40 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over de raadpleging consulent huisvandeMens: Eerste en derde dinsdag van de maand vanaf 17 februari. Je maakt best een afspraak telefonisch op 051 55 01 60 of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Over VOC de koepel – Westhoek en de activiteiten: www.vocwesthoek.be

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.