feb 02
2015

Kindervoorstelling ‘Kwijt’ te Brugge

Op vrijdag 20 februari, tijdens de krokusvakantie, organiseert huisvandeMens Brugge de  voorstelling ‘Kwijt’ die gaat over missen en afscheid nemen, gericht naar kinderen uit het 1e, 2e en 3e leerjaar.

Anne-Flor Vanmeenen, consulent bij het huisvandeMens, over dit initiatief: “Wij organiseren dit theaterstuk voor kinderen omdat we werken rond het thema verliesverwerking bij kinderen en jongeren. De keuze viel op deze specifieke voorstelling, die uit Nederland komt, omwille van de dynamische en charmante uitwerking. Kwijt is een voorstelling die kinderen helpt om te praten over een verlies. Kwijt gaat over missen, afscheid nemen, dapper zijn en volhouden. Over weten dat verdrietig zijn bij het leven hoort.”

Het project van de huizenvandeMens ‘De sokken van de olifant’ biedt ondersteuning aan kinderen en jongeren in een verliessituatie. In de eerste plaats door de volwassenen in hun omgeving hulpmiddelen aan te  reiken om op een goede manier om te gaan met het verlies. In de rouwkast van het huisvandeMens vind je materialen die je kan ontlenen:(voor)leesboeken, spelletjes, poppen, muziek en films. Een consulent geeft je advies en stelt een pakket op maat samen. De dienstverlening is kosteloos en staat open voor gezinnen, scholen, verenigingen en professionelen. Contacteer het huisvandeMens voor meer informatie of surf naar www.omgaanmetverlies.be.

De voorstelling op 20 februari begint om 14u, duurt ongeveer 50 minuten en vindt plaats in GO! basisschool Brugge Centrum afdeling Vrijdagmarkt, Vrijdagmarkt 12, 8000 Brugge. De doelgroep zijn kinderen uit het 1e, 2e en 3e leerjaar. De toegang is gratis. Je dient in te schrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 050 33 59 75.    

Beschrijving van het theaterstuk: Er is een meisje. En er was een vader. Maar die is nu kwijt. En als je iets kwijt bent, dan moet je het zoeken, vindt het meisje. Dus gaat ze op pad. Een avontuurlijke zoektocht brengt het meisje de hele wereld over. Maar nergens is haar vader te vinden. Niet op het water, niet in China of bij de bovenburen. Totdat ze bij een wijs iemand komt die haar een moeilijke opdracht geeft. Gaat het haar lukken om haar vader terug te vinden?


  

Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Contact

huisvandeMens Brugge
Jeruzalemstraat 51
T 050 33 59 75
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.