feb 03
2015

Evolutiebioloog Johan Mertens belicht de liefde vanuit evolutionair perspectief in Koekelare

Op donderdag 12 februari - op Darwindag en in aanloop naar Valentijn - organiseert huisvandeMens Diksmuide een lezing over de liefde met evolutiebioloog Johan Mertens, auteur van het boek ‘van zaadcel tot liefde’.

Het thema van de lezing en de datum zijn niet toevallig gekozen door het huisvandeMens. Enerzijds is het Darwindag op 12 februari, dan wordt de geboortedag van Charles Darwin, de grondlegger van de evolutietheorie, gevierd en wordt wetenschap onder de aandacht gebracht. Anderzijds is er Valentijn, de dag van de liefde, op 14 februari. De combinatie is een lezing die liefde op een wetenschappelijke manier benadert.

Prof. Dr. Johan Mertens zal het hebben over de oorsprong van liefdevolle gevoelens waarbij hij teruggaat  in de tijd, naar ons prehistorisch verleden, naar het ontstaan van sociaal leven en altruïsme.
Een aantal vragen vormen kapstokken waaraan hij zijn verhaal zal ophangen: Vanwaar de verschillen tussen man en vrouw, ook al behoren we tot dezelfde soort? Is een huwelijkspartner per definitie een vriend(in)? Waarom maken we ruzie als we sociale wezens zijn en van elkaar houden? Zijn we nu mono- of polygaam? Waarom beweren we monogaam te zijn als we zoveel ‘vreemd gaan’, of zijn die vreemden wel ‘vreemd’ en geen goede buren of bekenden? Waar halen mannen het recht vandaan om zich als macho te gedragen?

De lezing op 12 februari begint om 20u en vindt plaats in CC De Brouwerij, De Moutvloer, Sint-Maartensplein 15B in Koekelare. De toegang is gratis. Je dient in te schrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 051 55 01 60.    


  

Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Contact

huisvandeMens Diksmuide
Esenweg 30
T 051 55 01 60
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.