sept 14
2015

Film The Farewell Party op 1 oktober in Cityscoop Roeselare

HuisvandeMens Roeselare organiseert de filmvoorstelling ‘The Farewell Party’ met als thema het levenseinde. Dit op donderdag 1 oktober om 20u in Cityscoop Roeselare.

Het huisvandeMens informeert en sensibiliseert over de wettelijke mogelijkheden met betrekking tot het levenseinde en helpt je bij het invullen van wilsverklaringen. Respect voor de mens en zijn/haar keuzes staan daarbij centraal. In de provincie wordt nauw samengewerkt met LEIF (Levenseinde Informatieforum) West-Vlaanderen.  
 
De thema’s levenseinde en euthanasie worden in ‘The Farewell Party’ heel delicaat behandeld. Deze Israëlische film slaagt erin om het potentieel sombere thema op een goed verteerbare manier in beeld te brengen. De regisseurs kozen niet voor een provocerende aanpak. Met passende humor, pittige dialogen en af en toe wat ironie ontstaat een zekere lichtheid. De film won de publieksprijs op het filmfestival van Venetië.

Het gaat over een bejaardentehuis in Jeruzalem waar een groep vrienden de handen in elkaar slaan om een terminaal zieke vriend te helpen. In het geheim bouwen ze een kleine machine voor zelfeuthanasie. Zodra anderen lucht krijgen van het bestaan van deze machine, vragen ook zij om hun hulp. De vrienden komen voor een emotioneel dilemma te staan.

Inschrijven voor 25 september 2015 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 051 26 28 20. Deelname is kosteloos. Plaatsen zijn beperkt.

  

Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Contact

huisvandeMens Roeselare
Godshuislaan 94, B-8800 Roeselare
T 051 26 28 20
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praktische info

Locatie: Cityscoop, Gasstraat 25, 8800 Roeselare
Tickets: Inschrijven voor 25 september 2015 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 051 26 28 20.
Deelname is kosteloos. Plaatsen zijn beperkt.