nov 02
2015

Infobeurs Levenseinde op dinsdag 17 november in Koksijde

Het vrijzinnig ontmoetingscentrum VOC de koepel – Westhoek Koksijde en het huisvandeMens Diksmuide organiseren een Levenseinde Informatiebeurs op dinsdag 17 november met een infomarkt vanaf 16u30 en met een voordracht door LEIFarts Kathleen van Boeckel om 20u in het VOC in de Houtsaegerslaan 21. 

 
Het levenseinde houdt heel wat mensen bezig en er bestaat veel onduidelijkheid over de mogelijke levenseindebeslissingen. Wettelijk is er de laatste jaren veel veranderd. Mensen kunnen meer en meer zelf bepalen wat ze willen maar die keuzes zijn niet vanzelfsprekend.  

De huizenvandeMens informeren en sensibiliseren rond het thema levenseinde. Consulenten maken je wegwijs in de bestaande levenseindedocumenten en in de wetgeving aangaande euthanasie, palliatieve zorg en patiëntenrechten. Je kan bij het huisvandeMens ook hulp vragen bij het invullen van een wilsverklaring. Of een vertrouwelijk gesprek hebben over je twijfels en angsten bij het levenseinde. Het huisvandeMens verleent diensten vanuit vrijzinnig humanistisch perspectief, open voor iedereen.   

Vrijzinnig humanisten hechten veel belang aan het zelfbeschikkingsrecht van de mens. Ze streven naar een waardig levenseinde voor iedereen, met respect voor de wil van de patiënt. De 5 huizenvandeMens in de provincie werken nauw samen met LEIF (LevensEinde InformatieForum) West-Vlaanderen en ze fungeren als LEIFpunten.  

Vandaar het initiatief om een Levenseinde Informatiebeurs in te richten. Op  de infomarkt bekom je informatie over levenseindedocumenten (wilsverklaring euthanasie, negatieve wilsverklaring, wilsbeschikking teraardebestelling, verklaring voor orgaandonatie) en al wat bij het levenseinde komt kijken: palliatieve zorgen, euthanasie, een afscheidsplechtigheid en omgaan met een verlies.

Kathleen van Boeckel vertelt over haar persoonlijke ervaringen als LEIFarts onder het thema ‘Euthanasie: verhalen uit de praktijk’.
Deelname is kosteloos. Voor de voordracht dien je in te schrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  051 55 01 60.

 

Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Contact

huisvandeMens Diksmuide
Esenweg 30
T 051 55 01 60

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.