nov 04
2015

HuisvandeMens Ieper organiseert levenseinde informatiebeurs te Menen

HuisvandeMens Ieper organiseert een beurs met voordrachten en infostanden omtrent het thema ‘Zorg rond het levenseinde’. De beurs gaat door op vrijdag 20 november van 13u30 tot 18u in CC De Steiger te Menen.

Wettelijk is er de laatste jaren veel veranderd rond het thema levenseinde. Mensen kunnen meer en meer zelf bepalen wat ze willen, maar die keuzes zijn niet vanzelfsprekend. Er bestaat veel onduidelijkheid over de mogelijke levenseindebeslissingen.

Bij het huisvandeMens kan je terecht voor een vertrouwelijk gesprek over jouw twijfels en angsten rond het levenseinde. Wij informeren je graag over de wetgeving hieromtrent en wie dit wenst krijgt hulp bij het invullen van wilsverklaringen. Daarnaast kan je bij ons een voordacht over dit thema aanvragen voor jouw vereniging of organisatie. De 5 huizenvandeMens in de provincie werken voor deze dienstverlening nauw samen met LEIF (LevensEinde InformatieForum) West-Vlaanderen.

Het huisvandeMens staat open voor iedereen. Wij verlenen onze diensten vanuit een vrijzinnig humanistisch perspectief. We hechten veel belang aan het zelfbeschikkingsrecht van de mens en streven naar een waardig levenseinde voor iedereen, met respect voor de wil van de patiënt.

Vandaar het initiatief om een beurs in te organiseren rond het thema ‘Zorg rond het levenseinde’. Op het programma staan 4 voordrachten: notaris Francis Moeykens geeft een spoedcursus over het schenking- en successierecht, het Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-West-Vlaanderen maakt ons wegwijs in de wereld van de palliatieve zorgen, Lore Alleman van het huisvandeMens geeft praktische informatie over de wilsbeschikkingen en ten slotte praat dr. Kathleen van Boeckel over haar persoonlijke ervaringen als LEIFarts. Doorlopend zijn er infostanden over palliatieve zorgen, wilsverklaringen, teraardebestelling, orgaandonatie, vrijzinnig humanistische plechtigheden en de werking van vrijzinnig centrum de Bezatse te Menen.

Deelname is kosteloos. Inschrijven voor de voordrachten kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 057 23 06 30.


Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Contact

huisvandeMens Ieper
Korte Torhoutstraat
T 057 23 06 30
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.