nov 09
2015

Informatiebeurs zorg rond het levenseinde

HuisvandeMens Kortrijk organiseert een beurs met voordrachten en infostanden omtrent het thema ‘Zorg rond het levenseinde’. Dit op dinsdag 24 november van 16u tot 21u in VC Mozaïek te Kortrijk.

 
Wettelijk is er de laatste jaren veel veranderd rond het thema levenseinde. Mensen kunnen meer en meer zelf bepalen wat ze willen, maar die keuzes zijn niet vanzelfsprekend. Er bestaat veel onduidelijkheid over de mogelijke levenseindebeslissingen.
 
Bij het huisvandeMens kan je terecht voor een vertrouwelijk gesprek over jouw twijfels en angsten rond het levenseinde. Wij informeren je graag over de wetgeving hieromtrent en wie dit wenst krijgt hulp bij het invullen van wilsverklaringen. Daarnaast kan je bij ons een voordacht over dit thema aanvragen voor jouw vereniging of organisatie. De 5 huizenvandeMens in de provincie werken voor deze dienstverlening nauw samen met LEIF (LevensEinde InformatieForum) West-Vlaanderen.
Het huisvandeMens staat open voor iedereen. Wij verlenen onze diensten vanuit een vrijzinnig humanistisch perspectief. We hechten veel belang aan het zelfbeschikkingsrecht van de mens en streven naar een waardig levenseinde voor iedereen, met respect voor de wil van de patiënt.
 
Vandaar het initiatief om een beurs in Kortrijk te organiseren rond het thema ‘Zorg rond het levenseinde’. Op het programma staan 2 voordrachten, om 18u30 en om 20u. Mieke Werbrouck van het huisvandeMens geeft praktische informatie over de wilsverklaringen en Chantal Wittebolle, moreel consulent en vrijwilligster voor LEIF West-Vlaanderen, vertelt verhalen uit de praktijk. Tussen 16u en 18u30 is er een infomarkt met infostanden over de wilsverklaring euthanasie en negatieve wilsverklaring, palliatieve zorgen, teraardebestelling, orgaandonatie, lichaam afstaan aan de wetenschap, vrijzinnig humanistische afscheidsplechtigheden en erfenisrecht.
Deelname is kosteloos. De infomarkt is vrij te bezoeken, inschrijven voor de voordrachten kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 056 25 27 51.

 

Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Contact

huisvandeMens Kortrijk
Overleiestraat 15A
8500 Kortrijk
T 056 25 27 51

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.