jan 05
2016

Gespreksavond over de moord op Lumumba door Ludo De Witte op zaterdag 16 januari in Blankenberge

Het Willemsfonds Blankenberge organiseert op zaterdag 16 januari een lezing met Ludo De Witte over de moord op Lumumba. De lezing gaat door in Vrijzinnig Laïciserend Centrum Noorderlicht om 20u. 

 
Op 17 januari is het exact 55 jaar geleden dat Lumumba, de toenmalige wettelijk verkozen eerste democratische premier van de Republiek Congo, werd vermoord. Ludo De Witte, die hierover een boek schreef (wat de basis was voor de parlementaire onderzoekscommissie over de moord op Lumumba), komt tekst en uitleg geven over de eventuele Belgische betrokkenheid bij het liquideren van Patrice Lumumba. De Bruggeling Gerard Soete heeft immers in opdracht als inspecteur generaal bij de politie in Katanga, het lijk in zuur opgelost.
Er is ook een link naar Blankenberge. Later bracht Gerard Soete de tanden van Lumumba mee naar België. Toen dit jaren nadien aan het licht kwam was de verontwaardiging zo groot, dat hij met zijn zeilbootje vanuit de Blankenbergse haven naar zee trok en die in de Noordzee zou gedumpt hebben.

Het Willemsfonds Blankenberge organiseert deze lezing door Ludo De Witte op zaterdag 16 januari om 20u in Vrijzinnig Laïciserend Centrum Noorderlicht te Blankenberge. De toegang is gratis en inlichtingen zijn te verkrijgen bij Nic Ottevaere via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het VLC Noorderlicht vind je in de Jeanne Vande Puttelaan 1 te Blankenberge.

 Het Willemsfonds


Overzicht alle persberichten

Meer informatie

Over deze lezing en het Willemsfonds Blankenberge:  Nic Ottevaere (voorzitter) 0486 83 62 22 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. & Ivan De Leu (secretaris) 050 42 84 97 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Over VLC Noorderlicht: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – www.vlcnoorderlicht.be   
Over de vrijzinnige gemeenschap in West-Vlaanderen: Lieve De Cuyper, communicatieverantwoordelijke Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. T 0479 26 91 73 www.vrijzinnigwestvlaanderen.be