mrt 15
2016

Zitdagen zorg rond het levenseinde in Poperinge

Op donderdagen 31 maart en 2 juni tussen 9u en 12u kan je in het Sociaal Huis Poperinge terecht voor informatie over keuzes bij het levenseinde en begeleiding bij het invullen van wilsverklaringen. Een consulent van het huisvandeMens Ieper houdt er permanentie.

 
Wettelijk is er de laatste jaren veel veranderd rond het thema levenseinde. Mensen kunnen meer en meer zelf bepalen wat ze willen, maar die keuzes zijn niet vanzelfsprekend. Er bestaat veel onduidelijkheid over de mogelijke levenseindebeslissingen. Levenseinde is een onderwerp waar we, vroeg of laat, allemaal mee geconfronteerd worden. Bij heel wat mensen roept dit vragen op: Wat is het verschil tussen euthanasie en palliatieve sedatie? Is euthanasie mogelijk voor dementerende personen? Hoe kan je aangeven dat je bepaalde behandelingen wel of niet wenst? Wat kan je allemaal op voorhand regelen?  

Voor een antwoord op deze vragen, informatie over de wetgeving en hulp bij het invullen van de betreffende papieren, kan je op donderdagen 31 maart en 2 juni tussen 9u en 12u in het Sociaal Huis Poperinge terecht bij een consulent van het huisvandeMens Ieper. Een afspraak maken om langs te komen in Poperinge kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 057 23 06 30. Het Sociaal Huis te Poperinge vind je in de Veurnestraat 22.  

Het huisvandeMens staat open voor iedereen. Wij verlenen onze diensten vanuit een vrijzinnig humanistisch perspectief. We hechten veel belang aan het zelfbeschikkingsrecht van de mens en streven naar een waardig levenseinde voor iedereen, met respect voor de wil van de patiënt.  

De 5 huizenvandeMens in de provincie (in Ieper, Kortrijk, Brugge, Roeselare en Diksmuide) werken voor deze LEIFdienstverlening nauw samen met LEIF (LevensEinde InformatieForum) West-Vlaanderen. Het objectief is om dicht bij de bevolking te staan, vandaar dat er vanuit verschillende antennes in de provincie geopereerd wordt.

Bij het huisvandeMens kan je ook een voordacht rond levenseindezorg aanvragen voor jouw vereniging of organisatie.  


Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Contact

HuisvandeMens Ieper
Korte Torhoutsraat 4
T 057 23 06 30
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.