apr 13
2017

LEIFarts vertelt over omgaan met de lijdende mens en de dood op 27 april in Ieper

“Omgaan met lijden en sterven, vroeger en nu” is het thema van een voordracht die gebracht wordt door LEIFarts Patrick Wyffels, auteur van het boek ‘De LEIFarts: of de weg naar een waardig levenseinde’. Hij komt op donderdag 27 april naar Ieper. De lezing vindt plaats in de bibliotheek en begint om 19.30 uur. De activiteit sluit aan bij het Erfgoedweekend thema Zorg op 22 en 23 april. 

Bijna vijftien jaar na de stemming van de euthanasiewet blijft het onderwerp in de taboesfeer. Het boek van LEIFarts Patrick Wyffels wil daar verandering in brengen. In een dertigtal verhalen vertelt Wyffels hoe hij zijn hele leven en carrière lang is omgegaan met de lijdende mens en met de dood. En vooral hoe hij als dokter en LEIFarts een bijdrage heeft geleverd om mensen die ondraaglijk leden - lichamelijk en/of psychisch - een waardig levenseinde te bezorgen.
Wyffels beschrijft in zijn boek en voordracht open en waarheidsgetrouw alle aspecten van de euthanasie, van de aanvraag tot de uiteindelijke uitvoering, en gaat daarbij geen enkel taboe uit de weg.

Dit initiatief is een samenwerking tussen huisvandeMens Ieper, Bib Ieper, Vormingplus en LEIF West-Vlaanderen. De lezing vindt plaats in het kader van de erfgoeddag met als thema Zorg.
Vragen over de mogelijkheden bij het levenseinde? Het huisvandeMens bied je informatie en helpt om de wilsverklaringen in te vullen. Lore Alleman, consulent bij het huisvandeMens Ieper: “Deze lezing werkt sensibiliserend rond waardig levenseinde naar eerstelijnszorg en bevolking. Op korte tijd is er een mentaliteitswijziging gebeurd omtrent het levenseinde. Vroeger was het de arts die besliste en wegens het ontbreken van een wettelijk kader was de patiënt vaak machteloos. Dit is nu niet meer het geval.”  

Praktisch: De lezing vindt plaats op donderdag 27 april van 19.30 uur tot 21.00 uur. In de Bibliotheek Ieper, Weverijstraat 9. Inschrijven doe je via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 057 23 06 30. De deelnamekost bedraagt 2 euro, ten voordele van LEIF (Levenseinde Informatieforum) West-Vlaanderen (ter plekke te betalen).
  

Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Contact

huisvandeMens Ieper
Korte Torhoutstraat 4
T 057 23 06 30
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.