juni 09
2022

In het Vrijzinnig Huis Koksijde heeft het huisvandeMens voortaan een vaste plek. Er is ook een vaste consulent die instaat voor de vrijzinnig humanistische dienstverlening: Els Heytens. De dienstverlening is op afspraak. Je kan terecht bij de consulent voor de uitwerking van een ceremonie bij een geboorte/adoptie, groeifeest, relatie of een afscheid en voor gespreksbegeleiding, o.m. bij rouw en verlies en voor info/advies rond voorafgaande zorgplanning. Regelmatig zal het huisvandeMens ook workshops, voordrachten en andere activiteiten organiseren in Koksijde.

De oprichting van een huisvandeMens in Koksijde zorgt voor meer lokale verankering van de dienstverlening. Er is een huisvandeMens in Ieper en ook in Diksmuide maar voor bewoners van Koksijde is de stap naar deze plaatsen niet zo gauw gezet door de afstand. HuisvandeMens Koksijde is niet doorlopend open tijdens de kantooruren zoals de huizenvandeMens elders in (West-)Vlaanderen, je kan enkel op afspraak langskomen. Contact opnemen kan via T 058 52 08 94 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat de dienstverlening betreft zet het huisvandeMens bij de start in Koksijde extra in op de bekendmaking van het onderdeel gespreksbegeleiding. Mensen die worstelen met emoties als verdriet, angst, schaamte, woede, eenzaamheid,…vinden een luisterend oor bij de consulent. Zo ook mensen met vragen of nood aan advies rond levenseindekeuzes/zorgplanning. Actueel is het project van de huizenvandeMens in West-Vlaanderen, dat ook in Koksijde in de kijker wordt gezet: ‘Laatste Loodjes’. Het gaat om een platform dat de verschillende facetten van de dienstverlening rond het levenseinde en afscheid bundelt op een overzichtelijke manier. Je vindt er inspiratie, aanknopingspunten, doorverwijzingen en tips. Alles wat je nodig hebt om (zo) voorbereid (mogelijk) afscheid te nemen.

Wat activiteiten betreft wil het huisvandeMens graag in het najaar al één en ander aanbieden. In de pijplijn zitten alvast filosofie-avonden met Brecht Decoene en een show met comedian-mentalist Gili, als toegankelijke activiteit die een ruim publiek kan aanspreken.

De activiteiten worden aangekondigd via deze website, facebook.com/huisvandemenskoksijde en facebook.com/vrijzinnighuiskoksijde.

De officiële opening is gepland op zaterdag 18 juni. Bekijk het programma

 hvdm goed