okt 30
2022

Wat in het najaar 2020 een viering moest worden voor ‘30 jaar Vrijzinnig Ontmoetingscentrum Kortrijk’ wordt uiteindelijk een feest voor ’20 jaar Vrijzinnig Centrum Mozaïek’. Covid weet u wel. In het najaar 2002 verhuisde het toenmalig VOC’ske van de Brugsestraat naar de huidige locatie in de Overleiestraat. De geboorte van VC Mozaïek verdient 20 jaar later uiteraard een feestje. Op vrijdag 18 november staat er een verjaardagsfeest op de planning en op donderdag 24 november een lezing / debat waarbij gepeild wordt naar het actueel vrijzinnig humanistisch gedachtengoed wereldwijd. 

Vrijdag 18 november 2022 vanaf 19u00
VERJAARDAGSFEEST VC MOZAIEK vzw MET DIESKOBAZAAR DE NOENKELS
 
Twee “Noenkels” komen met hun zelfgemaakte “dieskobazaar” ons verjaardagsfeest opvrolijken.
Zij verrassen u met een warm welkom, mengen zich met anekdotes en geinigheden aan de feesttafels en draaien met plezier en op verzoek hun minstens 25 jaar oude vinylplaatjes. Meer nog, iedereen op het feest mag vrij in hun bakken snuisteren, een plaatje kiezen en dat zelf opleggen.
Enige voorwaarde: wie een plaatje vraagt moet er ook op dansen!
Verwacht u dus aan heel veel ambiance en verder ook aan gratis drankjes, catering van niveau verzorgd door ‘Walle 111’ (quiche met slaatje - ook veggie), verjaardagstaart met bubbels ...

Naar het inschrijvingsformulier

donderdag 24 november 2022 vanaf 18u30
VRIJZINNIGHEID IN BELGIE EN IN DE WERELD
LEZING|DEBAT MET YVAN DHEUR

Pakken donkere regenwolken zich samen boven vrijdenkersland? Of geniet de kritische, vrije geest van een staalblauwe lucht en een stralende zon? Yvan Dheur (medewerker dienst Studie en Onderzoek van deMens.nu) peilt samen met het publiek naar de stand van het vrijzinnig humanistisch gedachtengoed wereldwijd.

De voordracht start om 19u30 maar er is vanaf 18u30 onthaal met feestelijke broodjes en wij eindigen de avond met een feestglas.

GRATIS TOEGANG mits inschrijving vooraf
Inschrijven kan tot donderdag 17/11/2022

Naar het inschrijvingsformulier