‘Wegwijs in beslissingen rond het levenseinde’
Informatiebeurs op dinsdag 27 maart in Harelbeke

Het huisvandeMens Kortrijk organiseert een ‘Wegwijs in beslissingen rond het levenseinde Informatiebeurs’ op dinsdag 27 maart in CC Het Spoor Harelbeke, dit in samenwerking met de Stad Harelbeke en vrijzinnig centrum De Geus. Op het programma staan een voordracht ‘Levenseinde, wetgeving en wilsverklaringen’ om 17u, een infomarkt van 18u tot 19u30 en een voordracht ‘Levenseinde, verhalen uit de praktijk’ om 19u30.

 
Wettelijk is er de laatste jaren veel veranderd rond het thema levenseinde. Je kan meer en meer zelf bepalen wat je wil, maar die keuzes zijn niet vanzelfsprekend. Er bestaan veel misverstanden over de mogelijke levenseindebeslissingen.

Op 27 maart om 17u zet LEIFconsulent Mieke Werbrouck de wettelijke mogelijkheden bij het levenseinde op een rij. Ze overloopt welke documenten je kan invullen en hoe.
Op de infomarkt van 18u tot 19u30 kan je jouw vragen stellen over de levenseindedocumenten (wilsverklaring euthanasie, negatieve wilsverklaring, wilsbeschikking teraardebestelling, verklaring voor orgaandonatie) en al wat bij het levenseinde komt kijken: palliatieve zorgen, erfenisrecht, een afscheidsplechtigheid en omgaan met een verlies.
Dr. Frank Declercq vertelt om 19u30 vanuit zijn ervaringen als LEIFarts. Hij licht het actueel verzoek voor euthanasie toe en gaat dieper in op vragen.

Deelname is gratis. Voor de voordrachten dien je in te schrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 056 25 27 51. Deze activiteit gaat door in CC Het Spoor, Eilandstraat 6 te Harelbeke.

Het initiatief van deze informatiebeurs rond het levenseinde komt vanuit de dienstverlening van het huisvandeMens. Je kan er terecht voor een vertrouwelijk gesprek over jouw vragen en twijfels rond het levenseinde. Wij informeren je graag over de wetgeving hieromtrent en wie dit wenst krijgt hulp bij het invullen van wilsverklaringen. Daarnaast kan je bij ons een voordacht over dit thema aanvragen voor jouw vereniging of organisatie. De 5 huizenvandeMens in de provincie werken voor deze dienstverlening nauw samen met LEIF (LevensEinde InformatieForum) West-Vlaanderen.

Het huisvandeMens staat open voor iedereen. Wij verlenen onze diensten vanuit een vrijzinnig humanistisch perspectief. We hechten veel belang aan het zelfbeschikkingsrecht van de mens en streven naar een waardig levenseinde voor iedereen, met respect voor de wil van de patiënt.

 Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Contact

huisvandeMens Kortrijk
Overleiestraat 15A, 8500 Kortrijk T 056 25 27 51 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.