Vrijzinnig Lentefeest en Feest Vrijzinnige Jeugd in Brugge op zondag 6 mei

In Brugge worden het Vrijzinnig Lentefeest en het Feest Vrijzinnige Jeugd gevierd op zondag 6 mei in het Concertgebouw.

 
Voor heel wat kinderen uit de regio Brugge die Niet-Confessionele Zedenleer volgen op school is zondag 6 mei een bijzondere dag want dan vieren zij hun Vrijzinnig Lentefeest en hun Feest Vrijzinnige Jeugd in het bijzijn van ouders en familie in het Concertgebouw.

Het Vrijzinnig Lentefeest is er voor de 6-jarigen en het Feest Vrijzinnige Jeugd voor de 12-jarigen. Het Lentefeest is een vrijzinnig ritueel om de overgang van kleutertijd naar lagere schooltijd te vieren. Het Feest Vrijzinnige Jeugd is een vrijzinnig ritueel om de overgang van kindertijd naar jongvolwassenheid te vieren. De meeste vrijzinnigen kiezen daarbij voor een gemeenschappelijk feest in hun regio. Het zijn ook echte feesten, mooie voorstellingen met o.m. toneel en dans. De feesten zijn opgebouwd vanuit vrijzinnig humanistische waarden en er wordt meestal vertrokken vanuit een hoofdthema, dat elk jaar anders is. Het is telkens een bijzondere belevenis voor de kinderen.

In Brugge worden de feesten georganiseerd door de Oudervereniging voor Moraal (HV/OVM, Humanistisch Verbond) i.s.m. leerkrachten zedenleer (NCZ). Dit jaar nemen 117 kinderen uit het 1e leerjaar deel aan het gemeenschappelijk feest in Brugge en 80 kinderen uit het 6e leerjaar.

Het Vrijzinnig Lentefeest gaat door op zondag 6 mei om 10u in het Concertgebouw Brugge. Het thema is: ‘Kinderrechten’.
Het Feest Vrijzinnige Jeugd gaat door op zondag 6 mei om 14u in het Concertgebouw Brugge. Het thema is: ‘De 4 seizoenen’. 

Contact

HV/OVM Brugge (Humanistisch Verbond – Oudervereniging Voor Moraal)

Eveline Bonjé - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 0486 77 06 22 

Philippe de Pape - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0495 80 74 64

www.ovmbrugge.be

Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.