okt 14
2014

HuisvandeMens Diksmuide organiseert levenseinde informatiebeurs

HuisvandeMens Diksmuide organiseert in samenwerking met VOC de koepel – Westhoek een beurs met infostanden en voordrachten omtrent het thema ‘Zorg rond het levenseinde’. Dit op donderdag 23 oktober van vanaf 18u30 in Zaal Zonnebloem te Veurne.

Het levenseinde houdt heel wat mensen bezig en er bestaat veel onduidelijkheid over de mogelijke levenseindebeslissingen. Wettelijk is er de laatste jaren veel veranderd. Mensen kunnen meer en meer zelf bepalen wat ze willen maar die keuzes zijn niet vanzelfsprekend.

De huizenvandeMens informeren en sensibiliseren rond het thema levenseinde. Consulenten maken je wegwijs in de bestaande levenseindedocumenten en in de wetgeving aangaande euthanasie, palliatieve zorg en patiëntenrechten. Je kan bij het huisvandeMens ook hulp vragen bij het invullen van een wilsverklaring. Of een vertrouwelijk gesprek hebben over je twijfels en angsten bij het levenseinde. Het huisvandeMens verleent diensten vanuit vrijzinnig humanistisch perspectief, open voor iedereen.  

Vrijzinnig humanisten hechten veel belang aan het zelfbeschikkingsrecht van de mens. Ze streven naar een waardig levenseinde voor iedereen, met respect voor de wil van de patiënt. De 5 huizenvandeMens in de provincie werken nauw samen met LEIF (LevensEinde InformatieForum) West-Vlaanderen en ze fungeren als LEIFpunten. 

Vandaar het initiatief om een beurs in te richten onder het thema ‘Zorg rond het levenseinde’. Op  de beurs bekom je informatie over levenseindedocumenten (wilsverklaring euthanasie, negatieve wilsverklaring, wilsbeschikking teraardebestelling, verklaring voor orgaandonatie) en al wat bij het levenseinde komt kijken: erfenisrecht, palliatieve zorgen, euthanasie, een afscheidsplechtigheid en omgaan met een verlies.

Notarieel juriste Rosaline Mouton geeft een spoedcursus over erfenisrecht en dokter Frank Declercq van LEIF West-Vlaanderen geeft informatie rond levenseindekeuzes en het in orde brengen van documenten en vertelt vanuit zijn eigen ervaringen als LEIFarts. Voor en na de voordrachten is er een infomarkt.

Deelname is kosteloos. Voor de voordrachten dien je in te schrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 051 55 01 60.



Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Meer informatie

huisvandeMens Diksmuide
Esenweg 30
8600 Diksmuide
T 051 55 01 60
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zaal Zonnebloem is gelegen in de Zuidstraat 67 in Veurne.