dec 01
2016

‘Een betere wereld voor 2017’: gespreksavond rond effectief altruïsme op dinsdag 13 december in Brugge

Voor welke goede doelen kan je je inzetten en waarmee maak je echt een verschil? Tijdens een gespreksavond met Nic Balthazar en Stijn Bruers van Effectief Altruïsme Vlaanderen wordt dit duidelijk. Het huisvandeMens Brugge organiseert deze gespreksavond op dinsdag 13 december om 19u30 in de Schipperskapel te Brugge. Dit in samenwerking met Effectief Altruïsme Vlaanderen en Vormingplus regio Brugge.

Altruïsme is een levenshouding waarbij je mensen helpt zonder eigenbelang. Effectief altruïsme gebruikt wetenschappelijk bewijs en rationaliteit om op de meest effectieve manier de wereld beter te maken. Effectieve altruïsten wegen verschillende goede doelen en acties tegen elkaar af en handelen vervolgens op de manier met de meest positieve impact.
 
Waarmee maak je nu écht een verschil: Donaties? Vrijwilligerswerk? Aanpassen van levensstijl? Effectief Altruïsme Vlaanderen legt zich op deze vragen toe. Ze verbindt hart en hoofd, empathie en kritisch nadenken. Door haar ontnuchterend onderzoek biedt EA een kompas hoe iedereen op zijn manier het grootst mogelijk verschil kan maken.
 
Zij die hun voornemens voor 2017 écht goed willen maken zijn dus hartelijk welkom. Stijn Bruers van EA Vlaanderen en onverbeterlijke wereldverbeteraar Nic Balthazar confronteren en inspireren elkaar én het publiek. Het publiek zal met een geopende blik en een verwarmd hart 2017 ingaan.
 
Een initatief van huisvandeMens Brugge i.s.m. Effectief Altruïsme Vlaanderen en
Vormingplus regio Brugge.
 
Op dinsdag 13 december om 19u30 in de Schipperskapel, Komvest 38, Brugge. Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 050 33 59 75.



  

Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Contact

huisvandeMens Brugge
Jeruzalemstraat 51
T 050 33 59 75
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.