Vrijzinnige gemeenschap werkt mee aan 'Vredeslicht' op 16 december

 

Vredeslicht. Geen mooier woord in deze donkere vreemde tijden. Een boodschap van hoop, moed en licht wanneer de hele wereld verwikkeld is in een onzichtbare oorlog. Een licht dat mensen met elkaar verbindt.

Elk jaar vertrekt vanuit Bethlehem een lichtje. Het wordt zonder te doven doorgegeven over heel de wereld, ondertussen aan meer dan 30 landen en staat symbool voor vrede, verdraagzaamheid en verbondenheid. Voor mensen van alle lagen van de bevolking zonder onderscheid van levensbeschouwing, afkomst of stand.

De vrijzinnige gemeenschap werkt mee aan dit initiatief vanuit de interlevensbeschouwelijke werkgroepen in Brugge en Kortrijk. Geef op 16 december (Brugge) of op 19 december (Kortrijk) mee jouw warmte, vreugde, licht en hartelijkheid door!

Praktische info

• Brugge

Het Vredeslicht wordt ontvangen in de Magdalenakerk op woensdag 16 december 2020 om 19.30 uur. Door de coronamaatregelen gaat het ontvangstmoment door in beperkte kring van maximum 10 personen. Het event is niet publiek toegankelijk maar wordt live gestreamd en duurt ongeveer een goed half uur. De link naar de livestream zal gepubliceerd worden via www.yot.be en de Facebookpagina van Vredeslicht Brugge. Net zoals de voorbij jaren zullen ook de verschillende levensbeschouwingen vertegenwoordigd zijn.
Na het ontvangstmoment wordt het licht verder verspreid in Brugge naar onder andere de buurtcomités. Daarna kan iedereen nog een vlammetje van dit licht komen halen.

• Kortrijk

Het Vredeslicht wordt in Kortrijk op de pui van het stadhuis ontvangen op zaterdag 19 december om 17.00 uur. Er is een ceremonie aan gekoppeld.

vredeslicht kortrijk

 30-11-20