Lentefeesten en feesten vrijzinnige jeugd gaan door in alternatieve vorm
30 april: ‘Feest in je kot'

 

Een aantal organisatoren van de Lentefeesten en Feesten Vrijzinnige Jeugd voorzien deze lente veilige alternatieven, aangepast aan de Covid-19 maatregelen. Dat gaat van een coronaproof klasfeestje tot een bubbelwandeling waarbij de kinderen samen met hun ouders opdrachtjes uitvoeren.

Op vrijdag 30 april is er, net als vorig jaar, ook een overkoepelend online alternatief: een interactieve huiskamerfuif ‘Feest in je kot’ waarbij de talenten van de feestelingen van over heel Vlaanderen en Brussel in beeld komen.

 


Groeibos

De vrijzinnig humanistische gemeenschap wil in deze moeilijke coronatijd iets extra doen voor de feestelingen. In samenwerking met Natuurpunt wordt er geld opgehaald om een groeibos aan te leggen op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel.

“Met het groeibos willen we als gemeenschap ons steentje bijdragen aan de strijd tegen klimaatopwarming,” zegt Freddy Mortier, voorzitter van deMens.nu (de koepelorganisatie van vrijzinnig humanistische organisaties in Vlaanderen en Brussel). “Klimaatopwarming is een thema waar onze jongeren, soms letterlijk, wakker van liggen. We willen onze jongeren hoop geven dat, door nu de juiste maatregelen te treffen zoals investeren in bos, ook zij én hun kinderen van een leefbare planeet zullen kunnen genieten.”

De feestelingen en hun familie zijn welkom om in het najaar, wanneer de coronasituatie hopelijk gevoelig is verbeterd, deel te nemen aan de lokale plantacties. Inschrijvingen hiervoor starten vanaf september (let op: beperkte plaatsen).

www.feestinjekot.be

Bron: https://demensnu.prezly.com/lentefeesten-en-feesten-vrijzinnige-jeugd-gaan-door-in-alternatieve-vorm#

23 2 21