aug 29
2021

‘Huisgenoten: Gereedschap voor het leven’ is een project van het huisvandeMens. Zij bieden laagdrempelige inspirerende workshops in kleine groep aan, in een huiselijke sfeer rond levenskunst, zelfzorg en zingeving. Dit najaar zijn enkele activiteiten binnen dit project geprogrammeerd: 

Diksmuide

Piekeren hanteren kan je leren
donderdag 30/9 19:00 in huisvandeMens Diksmuide 

Loop je vaak te tobben over dingen waar je geen grip op hebt of geen oplossing voor kan vinden? Piekeren kan veel energie opslorpen die niet naar de oplossing van het probleem gaat, maar naar het uitvergroten ervan. Het laat je in een inactiviteitsval lopen die zichzelf versterkt en je steeds meer uitput. Het is een slechte gewoonte en een storende denkvervuiling. Patrick De Decker van Anders Leren Denken toont je in deze infosessie enkele technieken en stelt je een werkbaar schema voor uit de cognitieve psychologie. Je leert je eigen denkfouten blootleggen en ombuigen tot constructieve en bruikbare gedachten.

Weerbaarheidstraining (4 avonden)
Op donderdagen 7, 14, 21 en 28/10 van 19:30 tot 21:30 in huisvandeMens Diksmuide 

Bij weerbaarheid kunnen we spreken van een interne kracht die je in staat stelt om als mens een gezond verweer te bieden. Je komt op een goeie manier voor jezelf op en je kan je grenzen aangeven. Een weerbaarheidstraining zal je helpen om vanuit je kracht en rust hechtere relaties aan te gaan. Je kan positieve en negatieve gevoelens uiten zonder dat je hierbij schuldgevoel, stress of angst ervaart. Je gaat je eigen grenzen en die van anderen niet schenden. Dit met respect voor elkaar. Het doel is groeien in zelfvertrouwen, zelfbeheersing en zelfrespect. Tijdens een weerbaarheidstraining wordt er veel geoefend. Dit maakt de training niet alleen effectief, maar ook heel leuk. Begrijpen door te ervaren! Een weerbaarheidstraining is er voor iedereen die krachtiger en bewuster in het leven wil staan!

Brugge 

Omgaan met piekeren
4-DELIGE CURSUSREEKS 27/9 - 4/10 - 11/10 & 8/11 in De Brug Centrum voor het Vrije Denken

Sommige mensen zijn piekeraars van nature. Anderen merken dan weer dat hun piekeren sterk toeneemt bij moeilijke omstandigheden of ze er door overvallen worden wanneer ze na alle drukte eindelijk tot rust komen. Piekeren is iets wat we vanzelf doen. Stoppen met piekeren is niet zo vanzelfsprekend.
In deze cursus doorlopen we met psychologe Fanny Dumarey a.d.h.v. wetenschappelijke informatie en concrete handvaten de verschillende stappen die we kunnen nemen om piekeren een minder prominente plek in ons leven te geven.

Dans Je Zelf
Dinsdag 5-12-19-26/10, 2/11 telkens van 14u tot 16u in De Brug Centrum voor het Vrije Denken

Dans kan je bewust maken van jezelf.
Wat doet beweging met jou? Hoe kan je landen in je eigen lichaam?
Lut Devreese deed jarenlang ervaring op in lichaamswerk en dans.
In deze reeks verkent ze hoe je opnieuw voeling kan krijgen met je levensenergie en levensvreugde.
Je kan deelnemen aan de reeks of per sessie, ervaring is niet nodig.

Ieper

Boost je zelfvertrouwen (drie sessies)

Ben je erg onzeker? Voel je je afhankelijk van het oordeel van anderen? Heb je meer respect voor anderen dan voor jezelf? Dan zijn deze workshops iets voor jou. Tijdens deze drie bijeenkomsten krijgen je meer inzicht in het ‘ik’, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Aan de hand van oefeningen en praktische tips leer je hoe je terug op jezelf kan leren vertrouwen. Na deze workshops ga je naar huis met een vat vol ‘werktuigen’ om je zelfvertrouwen verder op te krikken en steviger in je schoenen te staan.
Begeleiding: Katrien Ballyn
donderdag 23/09 van 18h tot 19h30
donderdag 07/10 van 18h tot 19h30
donderdag 21/10 van 18h tot 19h30
De workshops vinden plaats in huisvandeMens Ieper, Korte Torhoutstraat 4. Deelnemen is gratis, plaatsen zijn beperkt.
Info & inschrijven voor de drie sessies: 057 230 630 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.