Het Vredeslicht wil een teken zijn van hoop, vrede, verdraagzaamheid en verbondenheid tussen mensen, ongeacht hun levensbeschouwing. Volg het officiële ontvangstmoment in Brugge op 22/12 om 18u30 via een livestream.

VREDESLICHT. Geen mooier woord in deze donkere vreemde tijden.

Elk jaar vertrekt vanuit het multiculturele Bethlehem een lichtje. Het wordt zonder te doven doorgegeven over heel de wereld, ondertussen aan meer dan 30 landen. Het Vredeslicht wil een teken zijn van hoop, vrede, verdraagzaamheid en verbondenheid tussen mensen, ongeacht hun levensbeschouwing. 

Provinciaal wordt het Vredeslicht ontvangen in Kortrijk en Brugge. Alle lokale levensbeschouwingen nemen deel. 

De ontvangst van het Vredeslicht in Kortrijk vond plaats op zaterdag 18 december. Lees hier een verslag. In Brugge is dat op woensdag 22 december. 

Brugge verwelkomt het licht op woensdag 22 december om 18.30 uur tijdens een sfeervolle ceremonie die omwille van COVID in besloten kring doorgaat. (volzet)

WIL JIJ OOK EEN VONK?
? 18.30u - Volg het officiële ontvangstmoment via livestream: https://www.youtube.com/channel/UCSgrB7pyJ2Rxc0wrPxkBzvQ
? 19.30u* - Kom jouw vlammetje halen op één van de verdeelpunten of langs een parcours

*In de Magdalenakerk kan het licht nog later worden opgehaald. Je kan er ook een kaars van het Vredeslicht kopen.
- 22/12: 19.30 - 23 uur
- 23/12: 13 - 23 uur
- 24/12: 9 - 13 uur.

Het Vredeslicht Brugge is een initiatief van YOT, huisvandeMens, VPKB (Verenigde Protestantse Kerk) Brugge, Sint-Donatianus Brugge, de Adventskerk, en Stad Brugge. Met de steun van de moslimgemeenschap, de Orthodoxe Kerk, de Anglicaanse Kerk, Pinkstergemeente de Kruispoort, de hindoeïstische en de boeddhistische gemeenschappen.