okt 02
2014

HuisvandeMens start avondopening 

Het huisvandeMens biedt een kosteloze dienstverlening aan vanuit vrijzinnig humanistisch perspectief, open voor iedereen. De openingstijden, elke werkdag van 9u tot 16u30, werden nu uitgebreid: 1 avond per week is elk huis doorlopend open tot 20u. In West-Vlaanderen vind je 5 huizenvandeMens: in Brugge, Diksmuide, Ieper, Kortrijk en Roeselare.

Waar en wanneer?
Brugge, Jeruzalemstraat 51 op donderdag
Diksmuide, Esenweg 30 op donderdag
Ieper, Korte Torhoutstraat 4 op donderdag
Kortrijk, Overleiestraat 15 A op dinsdag
Roeselare, Godshuislaan 94 op maandag
Welke diensten verleent het huisvandeMens?
Bij een huisvandeMens kan je aankloppen voor een geboorte-, relatie-, of afscheidsplechtigheid op maat. De aanpak is eigentijds en persoonlijk.
Heb je persoonlijke vragen of problemen rond thema’s gaande van depressie, relaties of andere levensvragen, dan kan je een luisterend oor vinden bij een consulent. In open en vertrouwelijke gesprekken helpt de consulent je om duidelijk zicht te krijgen op de situatie en om antwoorden te vinden. De consulent kan je ook begeleiden in een rouwproces.
Met het begeleidingspakket ‘De sokken van de olifant’ helpen we kinderen en jongeren in een verliessituatie. Aan de volwassenen in hun omgeving reiken we hulpmiddelen aan om met het verlies om te gaan. In onze rouwkast vind je materialen die je kan ontlenen: (voor)leesboeken, spelletjes, poppen, muziek en films. Een consulent geeft je advies en stelt een pakket op maat samen.
Je kan bij het huisvandeMens terecht voor informatie rond een waardig levenseinde, palliatieve zorg en euthanasie. We helpen je ook graag bij het opstellen van wilsverklaringen.
Elk huisvandeMens heeft een bibliotheek waaruit je boeken kan ontlenen. De boeken zijn gelieerd aan aantal specifieke maatschappelijke, ethische en levensbeschouwelijke thema’s.
Vrijzinnig humanistische levenshouding?
Humanisme staat gelijk aan waarden als verdraagzaamheid, vrijheid, gelijkwaardigheid, verbondenheid en verantwoordelijkheid. Een vrijzinnig humanist combineert zijn vrijzinnige houding met humanistische waarden. Dat maakt hem uniek. Het vrijzinnig humanisme is een levensbeschouwing die de vrijheid toelaat om spiritueel te zijn zonder godsdienstig te zijn. Een vrijzinnig humanist kiest zelf hoe hij of zij het leven wenst in te vullen.




Contactgegevens huizenvandeMens West-Vlaanderen


Overzicht alle persberichten

Meer informatie

Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.