dec 02
2014

Gespreksavond rond vrouwenbesnijdenis op 10 december in Brugge

10 december is de dag van de mensenrechten. HuisvandeMens Brugge organiseert dan i.s.m. de Diversiteitsdienst Brugge een gespreksavond rond vrouwenbesnijdenis in de Brugse Schipperskapel. Te gast zijn Assita Kanko en Els Leye, Betty Mellaerts modereert.

De dag van de mensenrechten is een dag die jaarlijks wereldwijd gevierd wordt op 10 december. HuisvandeMens Brugge organiseert in samenwerking met de Diversiteitsdienst Brugge op die dag een gesprek rond vrouwenbesnijdenis, een praktijk die een schending van mensenrechten betekent.
 
Assita Kanko is één van de tafelgasten. Zij is in Burkina Faso geboren. Vanaf haar 18e was ze in haar geboorteland politiek geëngageerd. Al gauw realiseerde ze zich dat onverschilligheid misdadig is in bepaalde omstandigheden. Zij werd activist voor de vrijheid van meningsuiting en de rechten van de mens. Ze koos ervoor actief te strijden voor vrouwenrechten en voor de ontplooiing van het individu.
De tweede tafelgast is Els Leye. Els Leye is sedert 1996 verbonden aan het ICRH (International Centre for Reproductive Health) van de UGent. Ze coördineert er verschillende onderzoeken en projecten met betrekking tot vrouwelijke genitale verminking en geweld tegen vrouwen, zowel op Europees als op Afrikaans niveau.
Presentatrice en journaliste Betty Mellaerts is moderator bij deze gespreksavond.
 
De gespreksavond begint om 19u30 en vindt plaats in de Schipperskapel te Brugge. De toegang is gratis. Je dient in te schrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 050 33 59 75.    
  

Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Contact

huisvandeMens Brugge
Jeruzalemstraat 51
T 050 33 59 75

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.