apr 07
2015

Instelling Morele Dienstverlening West-Vlaanderen heeft een nieuwe Raad van Bestuur

De Instelling Morele Dienstverlening (IMD) West-Vlaanderen – het orgaan dat de werking van de vrijzinnige gemeenschap in de provincie financieel ondersteunt - heeft een nieuwe Raad van Bestuur. In deze Raad zetelen 5 leden die verkozen zijn door een kieskring van afgevaardigden van vrijzinnige verenigingen in de provincie en 2 personen die afgevaardigd zijn door de Centrale Vrijzinnige Raad.

 
De Instelling Morele Dienstverlening (IMD) West-Vlaanderen is het orgaan dat de werking van de huizenvandeMens, de vrijzinnige ontmoetingscentra en vrijzinnige verenigingen in de provincie financieel ondersteunt. Het nieuwe bestuur is geïnstalleerd op 30 maart, treedt aan voor een periode van 3 jaar en komt maandelijks samen.

De 5 rechtstreeks verkozen bestuursleden zijn: Fanny Dumarey, Francis Moeykens, Hervé Depreeuw (nieuw lid), Luc Werbrouck (nieuw lid) en Marc D'Haene (nieuw lid). De 2 leden verkozen door de Centrale Vrijzinnige Raad zijn Martin Courtens en Sammy Van den Heede. Uittredende leden zijn Harald Prasse, Oscar De Paepe en David De Graeve.
De mandaten zijn dezelfde gebleven als bij de vorige Raad van Bestuur: Fanny Dumarey is voorzitter, Martin Courtens is ondervoorzitter en Francis Moeykens is secretaris.

De IMD’s werden in Vlaanderen per provincie opgericht na de afkondiging van de wet van 21 juni 2002 betreffende de Centrale Raad der Niet-Confessionele Levensbeschouwelijke Gemeenschappen van België. IMD West-Vlaanderen krijgt financiële middelen van de Provincie en heeft de taak ze te beheren en verdelen binnen de georganiseerde West-Vlaamse vrijzinnige gemeenschap. Die middelen maken vrijzinnig humanistische dienstverlening mogelijk.

IMD-voorzitter Fanny Dumarey: “De voorbije jaren hebben we werk gemaakt van de verhoging van de zichtbaarheid en uitstraling van onze gemeenschap en daar zullen we verder op inzetten. Ook moeten de vrijwilligers in het veld hun organisatie en/of activiteiten zo kunnen uitbouwen dat er verjonging en verbreding komt. We juichen verder de principiële beslissing van het stadsbestuur om een volwaardig Brugs Vrijzinnig Huis uit te bouwen (beleidsplan voor 2013-2018 voor de Stad Brugge mei 2013), en de daaropvolgende beslissing om de site Hauwerstraat te onderzoeken, toe (zitting schepencollege 30 juni 2014). We hopen dat op korte termijn een definitieve en positieve beslissing valt.” 

 


Vrijzinnig humanistisch West-Vlaanderen


Overzicht alle persberichten

Contact

IMD West-Vlaanderen
Jeruzalemstraat 51
8000 Brugge
T 050 33 59 75
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info

Over de IMD West-Vlaanderen en over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap
West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

De voorzitter IMD bereiken:
Fanny Dumarey
M 0493 19 80 24
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.