apr 20
2015

Jongerendag ‘That’s life’: ups en downs horen bij het leven

Jongeren zijn op zoek naar wie ze zijn en wie ze willen worden, ze ondervinden wat leuk kan zijn of soms moeilijk. Tijdens een jongerendag op donderdag 23 april met als thema ‘That’s life’ staat huisvandeMens Kortrijk samen met 112 leerlingen van het 3e jaar beeldende vorming Atheneum Pottelberg stil bij die zoektocht in het leven.  

 
Zoals de naam zelf zegt, is het huisvandeMens elke dag bezig met mensen. Mensen kunnen er aankloppen zowel bij leuke als bij moeilijke momenten in hun leven. Ups en downs horen ook bij het leven van jongeren. Met een jongerendag getiteld ”That’s life”, wil huisvandeMens Kortrijk  samen met jongeren stil staan bij hun zoektocht in het leven en bij de gevoelens die ze onderweg kunnen tegenkomen. Zij doen dit met 112 leerlingen van 3e jaar beeldende vorming Atheneum Pottelberg Kortrijk, op donderdag 23 april, van 9u50 tot 15u30. 

De positieve en negatieve ervaringen die jongeren meemaken, bepalen hoe ze in het leven staan, welke weg ze volgen en wie ze zijn. De zoektocht naar wie ze zijn en wie ze willen worden, kan heel leuk en spannend zijn, en tegelijk soms verwarrend en moeilijk.

In de voormiddag brengt het theatergezelschap Deezillusie het toneelstuk ‘Pesten 2.0’. Delphine, van het project Contro il Bullismo -een project tegen pesten- leidt het toneelstuk in vanuit haar eigen ervaringen.

In de namiddag zijn er 4 workshops: Life is dance, Life is a story, Life is lust en Life is life, waaruit de jongeren vooraf een keuze konden maken. Alle workshops gaan over gevoelens die je kan tegenkomen in het leven, leuke en minder leuke.

De leerlingen voor de workshop ‘Life is a story’ kunnen deze gevoelens kwijt in theater.

Tijdens ‘Life is dance’ kunnen ze gevoelens uitdrukken door dans.

De deelnemers aan ‘Life is lust’ werken rond communicatie over gevoelens, relaties en seksualiteit.

‘Life is life’ tenslotte gaat over verlies en verdriet als deel van het leven.

HuisvandeMens Kortrijk hoopt dat de jongeren een fijne dag beleven, waarop het deugd doet om zichzelf te zijn, met alle vreugdes en verdriet, want ‘That’s life’, ze horen erbij.

Het toneelstuk met inleiding gaat door in VC Mozaïek, de workshop ‘Life is… life’ op de zolder van het huisvandeMens, de workshops ‘Life is… lust’ en ‘Life is… dance’ in VC Mozaïek en de workshop ‘Life is a story’ in Budafabriek. 
 

Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Contact

huisvandeMens Kortrijk
Overleiestraat 15A
8500 Kortrijk
T 056 25 27 51

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.